Κοινωνία

13 Δεκεμβρίου 2022 20:48 Τελευταία ενημέρωση : 13 Δεκεμβρίου 2022 23:07

Θάνατος 16χρονου - Αθήνα: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς, οι οποίοι απάντησαν με κρότου-λάμψης. Έγιναν προσαγωγές.

Θάνατος 16χρονου - Αθήνα: Επεισόδια στην πορεία διαμαρτυρίας (εικόνες)
-


Επεισόδια σημειώθηκαν στην συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας για τον θάνατο του 16χρονου Ρομά που πέθανε ύστερα από νοσηλεία στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη έχοντας δεχθεί πυρά από αστυνομικό, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Αντιεξουσιαστές πέταξαν βόμβες μολότοφ και πέτρες στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και χημικά επί της οδού Πανεπιστημίου.

Eπεισόδια σημειώθηκαν και στην οδό Σταδίου όπου έπεσαν χημικά. 

Στην διαμαρτυρία στα Προπύλαια συμμετείχαν περισσότερες από 10 οργανώσεις, αναρχικοί και συλλογικότητες, με την ΕΛΑΣ να κάνει λόγο για περίπου 2.500 άτομα

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 26 προσαγωγέςεκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο. 

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ -  ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ - ΑΘΗΝΑ - 16ΧΡΟΝΟΣ ΡΟΜΑ - ΚΩΣΤΑΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τα επεισόδια

«Την 19.00 ώρα σήμερα (Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022), με πρωτοβουλία διαφόρων οργανώσεων και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε σταδιακή συγκέντρωση (2.500) περίπου ατόμων στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οι συγκεντρωμένοι αφού κατέλαβαν το οδόστρωμα της Πανεπιστημίου έμπροσθεν των Προπυλαίων, πορεύθηκαν μέσω των οδών Πανεπιστημίου, Αιόλου, Σταδίου, Πλατεία Συντάγματος, Όθωνος, Λεωφόρου Βασιλίσσης Αμαλίας και Πανεπιστημίου. Ο κύριος όγκος της πορείας, με σταδιακές αποχωρήσεις, κατέληξε στην Πλατεία Ομονοίας την 20:35.

Στο διάστημα της συγκέντρωσης και της πορείας πραγματοποιήθηκαν σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο οδικό δίκτυο που κινήθηκε η πορεία.

Κατά τη διάρκεια του δρομολογίου και περί ώρα 19:50, αποσπασθείσες ομάδες ατόμων εκδήλωσαν επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών στην συμβολή της Πανεπιστημίου με την οδό Σανταρόζα και της Σταδίου με την οδό Αμερικής, καθώς και στην Πλατεία Ομόνοιας, με ρίψη πετρών και άλλων αντικειμένων, με τις διατεθειμένες αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση των αναγκαίων μέσων.

Μέχρι στιγμής έχουν προσαχθεί 26 άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν οι δύο και την υπόθεση χειρίζεται προανακριτικά η Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής».

Με εντολή της αστυνομίας αποφασίστηκε να κλείσει και ο σταθμός του μετρό Πανεπιστήμιο στις 18:00, ο οποίος άνοιξε και πάλι λίγο μετά τις 21.00. Νωρίτερα, σε έκτακτη διακοπή δρομολογίων σε οκτώ λεωφορειακές γραμμές του δικτύου προέβη ο ΟΑΣΑ ενόψει των συγκεντρώσεων που αναμένεται να πραγματοποιηθούν μετά την ανακοίνωση του θανάτου του 16χρονου.

Ειδήσεις σήμερα:

Δημητρακόπουλος - Καϊλή στον ΑΝΤ1: οι επαφές στο Κατάρ έγιναν με “εντολή” της Μέτσολα

Μάτι - Μάρτυρας: Καίγονταν οι γονείς μου κι νόμιζα ότι ήταν ξύλα!

Πλαφόν - Φυσικό αέριο: νέο ναυάγιο στην Σύνοδο των ΥΠΕΝ

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ