Αθλητικά

18 Δεκεμβρίου 2022 21:29 Τελευταία ενημέρωση : 18 Δεκεμβρίου 2022 21:40

Μουντιάλ 2022 - Μπαπέ: Ρεκόρ με χατ-τρικ κόντρα στην Αργεντινή

Διάβασέ μου το...

Ο άσος της Εθνικής Γαλλίας, που βίωσε πίκρα για την απώλεια του τροπαίου και την ήττα στον τελικό, κατάφερε να “σπάσει” ρεκόρ, με την παρουσία του και τα γκολ που πέτυχε.

Μουντιάλ 2022 - Μπαπέ: Ρεκόρ με χατ-τρικ κόντρα στην Αργεντινή
-

Ο Κιλιάν Μπαπέ αγωνίστηκε στον δεύτερο διαδοχικό τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου της καριέρας του, σημειώνοντας χατ-τρικ στην επιστροφή της Γαλλίας από το εις βάρος της 2-0 κόντρα στην Αργεντινή, η οποία σήκωσε τελικά το βαρύτιμο τρόπαιο με 4-2 στα πέναλτι.

powered_by_DEH

Ο αστέρας της Παρί Σεν Ζερμέν έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Τζεφ Χαρστ και τον τελικό Αγγλία-Γερμανία το 1966, που σημείωσε χατ-τρικ σε τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ο Μπαπέ «έσπασε» επίσης το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από το αποψινό χατ-τρικ, σημείωσε ένα γκολ στη νίκη (4-2) επί της Κροατίας στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη Μόσχα.

powered_by_DEH


Ωστόσο, σήμερα η εκκωφαντική εμφάνιση του συνοδεύτηκε από απογοήτευση, καθώς η Γαλλία ηττήθηκε με το τελικό 4-2 στα πέναλτι (κ.α. 2-2, παρ. 3-3) από την Παγκόσμια Αργεντινή. Το πέναλτι του Μπαπέ στο 117ο λεπτό ήταν μάταιο καθώς η Γαλλία δεν μπόρεσε να συγκρατήσει την ψυχραιμία της στη διαδικασία.

Ο 23χρονος, ωστόσο, κέρδισε το «Χρυσό Παπούτσι» με 8 γκολ στο Κατάρ, ανεβάζοντας τον απολογισμό του στα 12 στα Παγκόσμια Κύπελλα.

powered_by_DEH


Κορυφαίος σκόρερ του τουρνουά ο Κιλιάν Μπαπέ

Με τα συνολικά 8 τέρματα που σημείωσε στα γήπεδα του Κατάρ πήρε το βραβείο του κορυφαίου σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ με τα 4 γκολ που πέτυχε στους δύο τελικούς που συμμετείχε (είχε σκοράρει κι εναντίον της Κροατίας στη Ρωσία) έγινε ο μοναδικός που έχει καταφέρει κάτι τέτοιο στους καταληκτικούς αγώνες των διοργανώσεων.

Παράλληλα, με τα 11 γκολ που πέτυχε στα Μουντιάλ του Κατάρ και της Ρωσίας έγινε ο νεαρότερος στην Ιστορία των τουρνουά που καταφέρνει κάτι τέτοιο.

powered_by_DEH

Ειδήσεις σήμερα:

Καλιφόρνια: Ferrari κόπηκε στα δύο - Νεκρός ο οδηγός (βίντεο) 

Παλαιό Φάληρο: Νεκρός ο 16χρονος που αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι

Τροχαίο δυστύχημα: Σκοτώθηκε πέφτοντας πάνω σε τσιμεντένια περίφραξη 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ