Πολιτική

26 Δεκεμβρίου 2022 22:04

ΥΠΕΞ για Ταλιμπάν: Απερίφραστη καταδίκη των αποφάσεων για τις Αφγανές

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρει το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα που ανάρτησε στο twitter.

ΥΠΕΞ για Ταλιμπάν: Απερίφραστη καταδίκη των αποφάσεων για τις Αφγανές
-


«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα τις αποφάσεις των Ταλιμπάν να αναστείλουν την τριτοβάθμια εκπαίδευση για τις Αφγανές γυναίκες και να απαγορεύσουν στις γυναίκες να εργάζονται σε ΜΚΟ»,
αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμα που ανάρτησε στο twitter.

«Οι αποφάσεις αυτές προκαλούν μεγάλη απογοήτευση και αποτελούν κατάφωρη παραβίαση των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων», προσθέτει. 

Η κυβέρνηση των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν διέταξε όλες τις τοπικές και ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις να απαγορεύσουν την εργασία στις γυναίκες που απασχολούν, σύμφωνα με μία επιστολή του υπουργείου Οικονομίας.

Πρόκειται για την τελευταία εξέλιξη στην καταστολή της ελευθερίας των γυναικών από το αναφερόμενο ισλαμικό ένοπλο κίνημα.

Η επιστολή, επιβεβαιώθηκε από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Οικονομίας Αμπντουλραχμάν Χαμπίμπ, ενώ ανέφερε ότι οι εργαζόμενες γυναίκες δεν επιτρέπεται να εργαστούν μέχρι νεοτέρας, καθώς μερικές από αυτές, δεν πειθάρχησαν με τις οδηγίες της κυβέρνησης για τον ισλαμικό κώδικα ένδυσης.

Μετά την απόφαση αυτή των Ταλιμπάν τρεις ξένες μη κυβερνητικές οργανώσεις ανακοίνωσαν ότι διακόπτουν τη δραστηριότητά τους στο Αφγανιστάν.

Ειδήσεις σήμερα:

“Qatar Gate” – Εύα Καϊλή: Μοναχικά Χριστούγεννα στις φυλακές του Χάρεν

Κακοκαιρία - ΗΠΑ: Ο χιονιάς σκοτώνει δεκάδες ανθρώπους (εικόνες)

Φάρσαλα: Βρήκε νεκρό τον πατέρα του στο σπίτι τους