Κοινωνία

02 Ιανουαρίου 2023 14:39 Τελευταία ενημέρωση : 02 Ιανουαρίου 2023 19:54

Βέροια - νεκρό μωρό στον Αλιάκμονα: ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία

Διάβασέ μου το...

Ποια άλλα στοιχεία είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον φρικτό θάνατο του μωρού στην Βέροια, που το άφησε η μητέρα του να πεθάνει.

Βέροια - νεκρό μωρό στον Αλιάκμονα: ασφυκτικό θάνατο έδειξε η νεκροψία
-

Ασφυκτικό θάνατο εντός ύδατος «έδειξε» η νεκροψία – νεκροτομή που πριν από λίγο ολοκληρώθηκε στη σορό του άτυχου βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό στον ποταμό Αλιάκμονα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τοπικών μέσων τα ευρήματα του ιατροδικαστή κατέδειξαν επίσης ότι το κορμάκι του άτυχου βρέφους έφερε δαγκωματιές όταν ήταν ήδη νεκρό, με συνέπεια την απώλεια μυϊκής μάζας.

Σημειώνεται ότι η 29χρονη που μένει στον Σταυρό Αλεξάνδρειας φαίνεται πως το προηγούμενο διάστημα είχε διαμάχη με τον πατέρα του παιδιού, ο οποίος σύμφωνα με μαρτυρίες ντόπιων κατοίκων προσπαθούσε να πάρει την επιμέλεια του βρέφους.

Βέροια - νεκρό βρέφος - μητέρα - κατηγορούμενη - Δικαστήρια

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, η 29χρονη έφυγε με το κοριτσακι από χωριό της Αλεξάνδρειας Ημαθίας, όπου ζούσε με τους γονείς της, και επέστρεψε την επόμενη μέρα χωρίς το 11 μηνών βρέφος.

Άμεσα ειδοποιήθηκε η αστυνομία και ξεκίνησαν οι έρευνες προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Τελικά το βρέφος εντοπίστηκε από αστυνομικούς στο φράγμα του Αλιάκμονα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας συνέλαβαν τη μητέρα, η οποία φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα καθώς είχε νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρικές κλινικές.

Βέροια - νεκρό βρέφος - μητέρα - κατηγορούμενη

Ανακοίνωση για την υπόθεση του νεκρού βρέφους στον Αλιάκμονα, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη χθες (1 Ιανουαρίου 2023) στην Ημαθία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, ημεδαπή γυναίκα, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας.

Ειδικότερα, το Τμήμα Ασφάλειας Αλεξάνδρειας ενημερώθηκε από οικείους της ημεδαπής γυναίκας ότι την προηγούμενη μέρα η γυναίκα αποχώρησε με το ανήλικο παιδί της (βρέφος ηλικίας ενός έτους περίπου) από την οικία που διέμεναν και την επόμενη μέρα επέστρεψε στο σπίτι χωρίς το βρέφος.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα το βρέφος, όπου διακομίσθηκε σε νοσοκομείο και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Στο σημείο προσήλθαν αρμόδια κλιμάκια του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας και παραγγέλθηκε η διενέργεια ιατροδικαστικής εξέτασης της σορού.

Η συλληφθείσα, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος της, οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας και την παρέπεμψε στον Ανακριτή Βέροιας.

Βέροια - νεκρό βρέφος - μητέρα - κατηγορούμενη

Προθεσμία να απολογηθεί η μητέρα

Σκυφτή και χωρίς να κάνει δηλώσεις, βγήκε από τον εισαγγελέα η 29χρονη μητέρα που φέρεται να ομολόγησε ότι πέταξε στα παγωμένα νερά του Αλιάκμονα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, το 11 μηνών βρέφος της.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, η 29χρονη μητέρα που κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη (4/1).

“Δεν σκότωσα το παιδί μου, δεν ξέρω τι έγινε”, φέρεται να ισχυρίστηκε μάλιστα η μητέρα, έξω από το γραφείο της ανακρίτριας.

Πηγή: thesstoday.gr, veriotis.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Σεισμός στη Μεθώνη

Δράμα - Απόπειρα βιασμού 15χρονου: Σοκάρει η μαρτυρία της μητέρας του στον ΑΝΤ1

Κορωπί: Αδέσποτη σφαίρα τρύπησε τζάμι σπιτιού και καρφώθηκε στο ταβάνι (εικόνες)