Κόσμος

07 Φεβρουαρίου 2023 23:59

Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ακόμα ένα "θαύμα" στα ερείπια από τον σεισμό στην Τουρκία. Διασώστες ανέσυραν ζωντανό ένα μωρό μόλις δυο μηνών. Συγκλονίζουν οι εικόνες.

Σεισμός στην Τουρκία: Μωρό ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια (εικόνες)
-


Διασώστες κατάφεραν μετά από μεγάλη προσπάθεια, να σώσουν ένα μωράκι που είχε εγκλωβιστεί στα χαλάσματα του σπιτιού του, που γκρεμίστηκε μετά τον σεισμό στη Τουρκία.

Συγκεκριμένα, στο Χατάι, το μόλις 2 μηνών μωρό με το όνομα Mehmet C?nar ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια του σπιτιού του. Οι διασώστες επικοινωνούσαν και οι γονείς του ενώ το μωράκι παρέμενε στα συντρίμμια που άφησε ο σεισμός στην Τουρκία για 29 ώρες.

Ωστότο, και στο Χαλέπι της Συρίας καταγράφηκε μια από τις πλέον συγκλονιστικές στιγμές που ακολούθησαν το μεγάλο σεισμό. Μια ετοιμόγεννη γυναίκα εγκλωβίστηκε κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της που κατέρρευσε και λίγη ώρα αργότερα, ενώ συνέχιζε να παραμένει εγκλωβισμένη, γέννησε. Στο βίντεο που ανάρτησε στο twitter δημοσιογράφος, φαίνεται ένας άντρας να μεταφέρει το νεογέννητο μωράκι που ανασύρθηκε κάτω από τα χαλάσματα και να τρέχει για να το μεταφέρει σε ασφαλές μέρος. Δυστυχώς η μητέρα του ξεψύχησε λίγη ώρα αργότερα κάτω από τα χαλάσματα.

Ο αριθμός των νεκρών από τους δύο μεγάλους σεισμούς που σημειώθηκαν χθες Δευτέρα σε μια μεγάλη περιοχή της Τουρκίας και στη Συρία ξεπέρασε τους 5.000, καθώς οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο για να απεγκλωβίσουν ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν.

Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν πως περίπου 13,5 εκατομμύρια άνθρωποι επλήγησαν σε μια περιοχή που εκτείνεται περίπου 450 χλμ. από τα Άδανα στη δύση μέχρι το Ντιγιάρμπακιρ στην ανατολή, και 300 χλμ. από τη Μαλάτια στον βορρά μέχρι τη Χατάι στον νότο.

Η Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων της Τουρκίας ανέφερε πως 5.775 κτίρια καταστράφηκαν στον σεισμό και πως 20.426 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

Ειδήσεις σήμερα:

Θάνατος 13χρονης στην Ηλεία: Τι έδειξε η νεκροψία

Μητέρα και αδερφή Τσιάρτα: Η οικογένεια μας δεν έχει ομοφοβικές, ρατσιστικές ή εθνικιστικές αντιλήψεις

FIBA - Μήτογλου: Βαριά “καμπάνα” για ντόπινγκ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ