Συνταγές

14 Φεβρουαρίου 2023 13:34

Truffle cake κρακελέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Διάβασέ μου το...

Ένα γλυκό εύκολο, γρήγορο και χωρίς γλυοτένη, μας πρότειναν την Τρίτη η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και "Το Πρωινό" του ΑΝΤ1

Truffle cake κρακελέ από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
-

Συνταγή για truffle cake, ένα εύκολο γλυκό με υγρή σοκολάτα και τραγανή κρούστα, χωρίς γλουτένη, ετοίμασε την Τρίτη, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, στην εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1.

Όπως είπε η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, αυτό το υγρό σοκολατένιο γλυκό γίνεται με λίγα υλικά, σε 5 λεπτά και η υγρή σοκολάτα που τρέχει όσο είναι ζεστό, σου παίρνει το μυαλό.

Υλικά - Για το truffle cake

  • 250 γρ. σοκολάτα 60% περιεκτικότητα σε κακάο ψιλοκομμένη
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο

Για το σερβίρισμα

  • Κόκκινα φρούτα
  • Παγωτό
Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Truffle cake κρακελε

Εκτέλεση - Truffle cake σοκολάτας

  • Το truffle cake υγρής σοκολάτας έχει κρούστα ξεμυαλιστική και αφράτη μαλακή καρδιά σοκολάτας.
  • Βουτυρώνουμε μια φόρμα δαχτυλίδι των 23 εκ. και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη βάση της.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170?C στον αέρα.
  • Σε κατσαρόλα μικρή, σε χαμηλή φωτιά, βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα, το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος μέχρι να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει το μείγμα σοκολάτας.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια σε διαφορετικά μπολ.
  • Σε ένα μπολ με μίξερ χειρός, χτυπάμε τους κρόκους με τη μισή ζάχαρη, μέχρι να ασπρίσουν, για 2 με 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα, κοσκινίζουμε το κακάο στο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά.
  • Σε καθαρό μπολ, χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι για να γίνουν μια μαλακή μαρέγκα, μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές.
  • Σταδιακά, κι ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ χειρός, προσθέτουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σαν βροχή.
  • Με ένα κουτάλι ρίχνουμε δύο κουταλιές από την μαρέγκα στο truffle cake και με κοφτές κινήσεις αραιώνουμε το μείγμα.
  • Τέλος, ρίχνουμε όλη την υπόλοιπη μαρέγκα στο μείγμα. Αναδιπλώνουμε απαλά τα υλικά, φροντίζοντας να μη χάσουμε τον όγκο της μαρέγκας.
  • Όσο λιγότερο δουλεύουμε το μείγμα για σοκολατένιο truffle cake τόσο πιο αφράτο θα γίνει το αποτέλεσμα.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα του φούρνου για περίπου 35 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί. Η επιφάνειά του θα σκάσει ελαφρά και θα γίνει τραγανή σαν μαρεγκάκι.
  • Αφήνουμε να κρυώσει τελείως, γιατί όσο είναι ζεστό η καρδιά του είναι ρευστή και τρέχει υγρή σοκολάτα.
  • Σερβίρουμε το κέικ με παγωτό ή απλά πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Μην προσπαθήσεις να το κόψεις ζεστό γιατί θα τρέχει υγρή σοκολάτα

Το Πρωινό - Αργυρώ Μπαρμπαρίγου - Truffle cake κρακελε

Μυστικά για truffle cake

  • Τα αυγά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου για να ενσωματώθουν με την υγρή σοκολάτα.
  • Το truffle cake όσο ψήνεται φουσκώνει όπως το σουφλέ σοκολάτας. Μόλις το βγάλεις από το φούρνο πέφτει ο όγκος του και σχηματίζει τραγανή κρούστα όσο κρυώνει.
  • Όσο είναι ζεστό μπορείς να το σερβίρεις μόνο με κουταλιές. Πρέπει να κρυώσει για να μπορέσεις να κόψεις κομμάτι.

Ειδήσεις σήμερα:

Αγίου Βαλεντίνου: η ιστορία πίσω από τη γιορτή των ερωτευμένων

“Το Πρωινό” - Μαίρη Παναγάκου: ο γιός μου αυτοκτόνησε γιατί τον κατηγορούσαν άδικα (βίντεο)

Κορυδαλλός - Γηροκομείο: Έδεσαν την γιαγιά στο κρεβάτι και της είπαν “ζήσεις – πεθάνεις… εδώ θα μείνεις”

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ