Κοινωνία

01 Μαρτίου 2023 19:26 Τελευταία ενημέρωση : 01 Μαρτίου 2023 21:28

Hellenic Train: Επεισόδια έξω από τα γραφεία της εταιρείας

Διάβασέ μου το...

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τα γραφεία της Hellenic Train μετά την τραγωδία στα Τέμπη.

Hellenic Train: Επεισόδια έξω από τα γραφεία της εταιρείας
-

Ένταση επικράτησε έξω από τα γραφεία της εταιρείας Hellenic Train στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ήταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία με αφορμή το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ομάδα διαδηλωτών έσπασαν τζάμια στα γραφεία της εταιρείας, ενώ στην συνέχεια πέταξαν πέτρες και άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών.

Hellenic Train - επεισόδια

Hellenic Train - επεισόδια

Στην συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, που ήταν περίπου 1000 άτομα σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, πραγματοποίησαν πορεία προς το Σύνταγμα, όπου και εκεί σημειώθηκαν μικρής έκτασης επεισόδια, με τις αστυνομικές δυνάμεις να προχωρούν ξανά στην χρήση χημικών.

Hellenic Train - επεισόδια

Hellenic Train - επεισόδια

Σύμφωνα με ενημέρωση από την αστυνομία, πλέον έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους του κέντρου, καθώς άνοιξαν οι δρόμοι που είχαν κλείσει λόγω της πορείας.

Hellenic  Train - διαμαρτυρία - Τέμπη

Hellenic  Train - διαμαρτυρία - Τέμπη

Hellenic  Train - διαμαρτυρία - Τέμπη

Hellenic  Train - διαμαρτυρία - Τέμπη

Μαζική ήταν η συμμετοχή σε διαμαρτυρία, έξω από τον νέο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης, από φοιτητικούς συλλόγους, οργανώσεις και σχήματα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς.

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες, άφησαν λουλούδια μπροστά από την κεντρική είσοδο του σταθμού και στον γκισέ πληροφοριών.

Θεσσαλονίκη - Τέμπη - διαμαρτυρία

Θεσσαλονίκη - Τέμπη - διαμαρτυρία

Αμέσως μετά πραγματοποίησαν καθιστική σιωπηρή διαμαρτυρία για λίγα λεπτά πριν βγουν και πάλι εκτός του κτηρίου. Εντός του σταθμού βρίσκονταν δυνάμεις των ΜΑΤ.

Άλλοι συγκεντρωμένοι σχημάτισαν με αναμμένα κεριά τη λέξη «έγκλημα».

Θεσσαλονίκη - Τέμπη - διαμαρτυρία

Πάτρα: Διαμαρτυρία με πέτρες και μπογιές

Τεταμένο ήταν το κλίμα και στο κέντρο της Πάτρας μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη.

Στην πλατεία Τριών Συμμάχων συγκεντρώθηκαν μέλη αριστερών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές.

Ακολούθησε πορεία όπου επικράτησε ένταση με ομάδες να πετούν πέτρες και μπογιές κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

Στην Ελλάδα εκπρόσωπος της  FSI

Στην Αθήνα έφτασε σήμερα εκπρόσωπος της Ferrovie dello Stato Italiane Group (FSI), της εταιρίας που αγόρασε το 2017 την ΤΡΑΙΝΟΣΕ Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, σε επικοινωνία της με την εταιρία, στελέχη επιβεβαίωσαν πως θα βρίσκεται από σήμερα εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, προκειμένου να ενημερωθεί για το πολύνεκρο δυστύχημα και τα αίτια που το προκάλεσαν.

«Καθώς η διερεύνηση των συνθηκών που προκάλεσαν το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη, η Hellenic Train, εταιρεία επιβατικών και εμπορευματικών μεταφορών, συνεχίζει να εργάζεται δίπλα στις αρχές και στους διασώστες στο σημείο του δυστυχήματος και σε όλα τα νοσοκομεία που φροντίζουν τους τραυματίες. H Hellenic Train, η διοίκηση και οι εργαζόμενοί της, στέκεται δίπλα στις οικογένειες των θυμάτων, εκφράζοντας από καρδιάς τα πιο θερμά της συλλυπητήρια αλλά και τη δέσμευσή της για την πλήρη υποστήριξη τους καθώς και όλων των επιβατών», αναφέρει σε δήλωση του, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Hellenic Train, Καθηγητής Dario Lo Bosco.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης αναλαμβάνει Υπουργός Μεταφορών

Σύγκρουση τρένων: Τα δυστυχήματα που συγκλόνισαν την Ευρώπη

Ρόδος: Φυλάκιση σε εκπαιδευτικό που είχε σχέση με μαθήτρια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ