Κοινωνία

05 Μαρτίου 2023 10:55 Τελευταία ενημέρωση : 05 Μαρτίου 2023 16:37

Τραγωδία στα Τέμπη: Μνημόσυνο στη Μητρόπολη για τα θύματα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Τρισάγιο στη μνήμη των  57 θυμάτων που σκοτώθηκαν στην σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη. Στη Μητρόπολη Αθηνών Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκης.

Τραγωδία στα Τέμπη: Μνημόσυνο στη Μητρόπολη για τα θύματα (εικόνες)
-

Την τέλεση μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος. Σύμφωνα με ανακοίνωση, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, μετά το πέρας της θείας λειτουργίας της Κυριακής της Ορθοδοξίας, όρισε ότι θα τελεσθεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό εγκύκλιο σημείωμα προς την Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον καθεδρικό ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, θα τελέσουν το ιερό μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Τέμπη - μνημόσυνο - θύματα

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου: «Η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, συμμετέχουσα στη θλίψη και την οδύνη ολόκληρου του ελληνικού λαού για το τραγικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην περιοχή των Τεμπών, όρισε όπως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας της προσεχούς Κυριακής της Ορθοδοξίας, 5 Μαρτίου 2023, τελεσθεί Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των θυμάτων της πολυαιμάκτου αυτής τραγωδίας σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Εκκλησίας της Ελλάδος. Προς τον σκοπό αυτό απέστειλε ήδη σχετικό Εγκύκλιο Σημείωμα προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και τις Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Τέμπη - μνημόσυνο - θύματα

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αθηνών, όπου θα τελεσθεί η Συνοδική Θεία Λειτουργία την Κυριακή, θα τελέσουν το Ιερό Μνημόσυνο για την ανάπαυση των θυμάτων, παρουσία της Εξοχωτάτης Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Αικατερίνης Σακελλαροπούλου και του Εξοχωτάτου Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Εκ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος».

Τέμπη - μνημόσυνο - θύματα

Τέμπη - μνημόσυνο - θύματα


Ειδήσεις σήμερα:

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στον Εισαγγελέα ο σταθμάρχης με βαρύ κατηγορητήριο

Κυριακή της Ορθοξοδίας: Τι γιορτάζουμε και τι τρώμε

Αλλαγή ώρας: Πότε πάμε τα ρολόγια μας μια ώρα μπροστά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ