Κοινωνία

12 Μαρτίου 2023 20:06 Τελευταία ενημέρωση : 12 Μαρτίου 2023 23:53

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο

Διάβασέ μου το...

Η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου παρενέβη αυτεπαγγέλτως για την υπόθεση με το λευκό τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο.

Παρέμβαση Εισαγγελέα για το τιγράκι που βρέθηκε σε κάδο στο Αττικό Πάρκο
-

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε η υπόθεση με το λευκό τιγράκι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο.

Συγκεκριμένα, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου Αναστασία Μασούρα παρενέβη αυτεπαγγέλτως μετά από πληροφορίες που είδαν φως της δημοσιότητας σύμφωνα με τις οποίες έχει καταγραφεί σε βίντεο ο άντρας που εγκατέλειψε το παράλυτο τιγράκι σε κάδο έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκκο.

Η ανώτατη εισαγγελέας ζήτησε να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της κακοποίησης και εγκατάλειψης του ζώου, που εκτιμάται ότι, είναι θύμα εμπορίου άγριων ζώων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντεισαγγελέας Αρείου Πάγου η οποία έχει την εποπτεία για όλα τα περιστατικά κακοποίησης και εγκατάλειψης ζώων ανά την επικράτεια, θα επισκεφτεί τις επόμενες ημέρες μαζί με την Εισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Σταθουλοπούλου, η οποία ασχολείται και αυτή με την κακοποίηση της τίγρης, το Αττικό Πάρκο για να δουν τη μικρή τίγρη στο πλαίσιο αυτοψίας, που διενεργούν για την υπόθεση.

Παράλληλα, η κ. Μασούρα ζήτησε από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάτων, που διενεργεί προανάκριση για το περιστατικό, να κατασχεθούν όλα τα βίντεο, που σύμφωνα με πληροφορίες προέρχονται από τέσσερις διαφορετικές κάμερες της περιοχής.

Επιπλέον η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε από τον Γάλλο ιδρυτή του Πάρκου, Ζαν Ζακ Λεσουέρ που φροντίζει ο ίδιος προσωπικά το τιγράκι, να την ενημερώνει για την πορεία της υγείας του. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η υγεία του ζώου φαίνεται να βελτιώνεται, καθώς χθες, βγήκε στον ήλιο για πρώτη φορά και έφαγε με όρεξη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ξυλοδαρμός Βαρουφάκη: Ποινική δίωξη στον 17χρονο

Λέσβος – “Γιαγιάδες της Συκαμνιάς”: Πέθανε η Αιμιλία Καμβύση

Καραμανλής: “Ντου” του “Ρουβίκωνα” στο σπίτι του (εικόνες)