Καιρός

20 Μαρτίου 2023 06:06

Καιρός: άνοδος θερμοκρασίας και νεφώσεις την Δευτέρα

Διάβασέ μου το...

Που και πότε αναμένονται βροχοπτώσεις. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, για την Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα δυτικά θα πυκνώσουν. Στην Κρήτη τις πρωινές ώρες θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρων ασθενών βροχών. Η ορατότητα στα δυτικά τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα νοτιοανατολικά τοπικά 7 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 16 με 18 και τοπικά στα ηπειρωτικά και στη νότια νησιωτική χώρα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ και στα νότια βόρειοι, 4 με 5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες, που τη νύχτα στα δυτικά θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι από μεταβλητές διευθύνσεις, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αραιές νεφώσεις, που το βράδυ θα πυκνώσουν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, 3 με μποφόρ και το απόγευμα στο Ιόνιο από δυτικές διευθύνσεις, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από τις προμεσημβρινές ώρες που τη νύχτα στα δυτικά θα πυκνώσουν. Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες αναμένεται γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες. Στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις, που τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά αυξημένες και είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου, στην Κρήτη έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις από το βράδυ. Στα βόρεια θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 3 με 5 μποφόρ. Στα νότια θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί άνεμοι, 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 2-3 βαθμούς χαμηλότερα).

Ο καιρός την Τρίτη

Για την Τρίτη, στην ανατολική νησιωτική χώρα και στη Θράκη αναμένονται αραιές νεφώσεις, που από το απόγευμα θα πυκνώσουν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη Ελλάδα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα δυτικά και βαθμιαία και στα υπόλοιπα τμήματα και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας. Τα φαινόμενα το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί, 3 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, εντάσεως έως 5 μποφόρ. Βαθμιαία στα νότια πελάγη οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων, με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στα δυτικά και θα φτάσει στα βορειοδυτικά τους 15 με 16 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ