Life

27 Μαρτίου 2023 20:31 Τελευταία ενημέρωση : 27 Μαρτίου 2023 23:51

Daily Mail: Ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον εμφανίστηκαν στη δίκη

Διάβασέ μου το...

Μαζί με άλλες προσωπικότητες, όπως η Λιζ Χάρλεϊ, έχουν καταθέσει αγωγές για «κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους».

Daily Mail: Ο πρίγκιπας Χάρι και ο Έλτον Τζον εμφανίστηκαν στη δίκη
-

Στην Βρετανία ξεκίνησε σήμερα η τετραήμερη ακροαματική διαδικασία για την αγωγή που έχει καταθέσει ο πρίγκιπας Χάρι, ο τραγουδιστής και συνθέτης Έλτον Τζον και άλλες διασημότητες κατά της εταιρείας Associated Newspapers για «κατάφωρη παραβίαση της ιδιωτικότητάς τους».

Πρόκειται για την εταιρεία που εκδίδει τις εφημερίδες Daily Mail και Mail on Sunday, δύο από τις δημοφιλέστερες εφημερίδες στην Βρετανία, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1, Ισαάκ Καρυπίδης.

Αν και οι λεπτομέρειες για το ακριβές κατηγορητήριο δεν έχουν γίνει γνωστές, μετά από σχετικό αίτημα που κατέθεσε η Associated Newspapers, παρ’ όλα αυτά σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι ενάγοντες την κατηγορούν μεταξύ άλλων:  ότι προσέλαβε ιδιωτικούς αστυνομικούς οι οποίοι τοποθέτησαν κοριούς σε αυτοκίνητα και σπίτια για την παρακολούθηση των τηλεφώνων τους και την καταγραφή των συνομιλιών τους.  Για παράνομη πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς,  αλλά και δωροδοκία αστυνομικών ώστε να εξασφαλίσουν ευαίσθητες πληροφορίες, ιατρικού περιεχομένου από ιδιωτικές κλινικές.

 Η Associated Newspapers κάνει λόγο για «εξωφρενικές συκοφαντίες». Σε αυτή τη φάση το δικαστήριο θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα πρέπει να προχωρήσεις σε πλήρη δικαστική διερεύνηση. 

 Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του πρίγκιπα Χάρι στο Ανώτατο δικαστήριο ενώ μεταξύ των εναγόντων είναι και άλλες διασημότητες όπως ο τραγουδιστής και συνθέτης Έλτον Τζον και η ηθοποιός Λιζ Χάρλεϊ.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη από συνολικά τέσσερις παρόμοιες αγωγές που έχει καταθέσει ο πρίγκιπας Χάρι κατά βρετανικών μέσων ενημέρωσης και αναμένεται να απασχολήσουν τους επόμενους μήνες την βρετανική δικαιοσύνη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ισραήλ: Γενική απεργία κατά της δικαστικής μεταρρύθμισης Νετανιάχου

Χαλκιδική: Απόδραση 26χρονης κρατούμενης που κατηγορείται για κλοπή “μαμούθ”

Σύγκρουση αεροπλάνων: Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της Πολιτικής Αεροπορίας