Κοινωνία

17 Απριλίου 2023 08:49 Τελευταία ενημέρωση : 17 Απριλίου 2023 20:33

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ

Διάβασέ μου το...

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επικαιροποίησε το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων. Σε ποιες περιοχές θα είναι έντονα τα φαινόμενα.

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ
-

Επικαιρόποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε την Κυριακή του Πάσχα το μεσημέρι σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία που προειδοποιούν για ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα του Πάσχα αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από ενισχυμένους ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Πιο αναλυτικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά.
  • μέχρι το απόγευμα στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία.

Η αναλυτική πρόγνωση από την ΕΜΥ

Σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού της ΕΜΥ τη Δευτέρα του Πάσχα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κατά διαστήματα σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική Στερεά, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία θα είναι ισχυρά.

Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φθάσει στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο τους 17 με 20 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Αιγαίου τους 21 και στη βόρεια Κρήτη κατά τόπους τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα: 

Πέθανε ο Χρίστος Καράς

Γαλλία: Μεγάλη φωτιά στα σύνορα με την Ισπανία

Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν τη Δευτέρα του Πάσχα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ