Οικονομία

23 Απριλίου 2023 20:34

Μύκονος: πολεοδομικές παραβάσεις και πρόστιμο - “μαμούθ” (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πρόστιμο - "μαμούθ" σε γνωστή επιχείρηση στο νησί των ανέμων. Έρευνα του εισαγγελέα για την εφαρμογή προστίμων. Το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1.

Μύκονος: πολεοδομικές παραβάσεις και πρόστιμο - “μαμούθ” (βίντεο)
-

Του Κώστα Τάτση

Σωρεία παραβάσεων και πολεοδομικών αυθαιρεσίων διαπιστώνουν τα ειδικά κλιμάκια στη Μύκονο, τα οποία επέβαλαν πρόστιμα μαμούθ σε ιδιοκτήτη παράνομου κτίσματος.

Πλήθος παραβάσεων πρόστιμα μαμούθ, κατεδαφίσεις αυθαιρέτων κατασκευών. Οι επιθεωρητές του υπουργείου περιβάλλοντος έπιασαν δουλειά στην Μύκονο μετά τις καταγγελίες για πολεοδομικές παραβάσεις.

Στον Πάνορμο βεβαιώθηκε πρόστιμο ύψους 33 εκατομμυρίων σε γνωστό εστιατόριο - μπάρ, καθώς ο ιδιοκτήτης φέρεται να έκανε συνεχώς παραβάσεις από το 2017.

Παράνομες κατασκευές δίπλα στον αιγιαλό, αυθαίρετα κτίσματα, μέχρι και μπάζωμα ρέματος. Είναι ορισμενες από τις παραβάσεις που βρήκαν οι ελεγκτές.

Στην Ψαρρού το κλιμάκιο διαπίστωσε να γίνονται εργασίες σε διώροφο, το οποίο είχε υπαχθεί στον νόμο για την τακτοποίηση αυθαιρέτων. Δηλαδή θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί πριν το 2011. Σύμφωνα με τον νέο νόμο οι αρχές έχουν δικαίωμα να το κατεδαφίσουν εάν εντός δέκα ημερών οι ιδιοκτήτες δεν προσκομίσουν την απαιτούμενη οικοδομική άδεια

Ο ΑΝΤ1 προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον δήμαρχο του νησιού των άνεμων για να μας μεταφέρει την γνώμη της τοπικής αυτοδιοίκησης ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό

Ειδήσεις σήμερα:

Πλαταμώνας: 19χρονος ο νεκρός στο τροχαίο με λεωφορείο και δύο ΙΧ (εικόνες)

Μυλωνάκης: Η Ελληνική Λύση έστησε την “αποστασία” μου για να βάλει Χρυσαυγίτη στην θέση μου (βίντεο)

Σουδάν: αποχώρησαν οι πρώτοι Έλληνες - η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ