Πολιτική

29 Απριλίου 2023 17:28 Τελευταία ενημέρωση : 29 Απριλίου 2023 23:07

Εκλογές - Ανδρουλάκης: Δικαίωση απέναντι στην αλαζονεία και το πελατειακό κράτος

Διάβασέ μου το...

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, από την Αλεξανδρούπολη, μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις 21 Μαΐου.

Εκλογές - Ανδρουλάκης: Δικαίωση απέναντι στην αλαζονεία και το πελατειακό κράτος
-

Aπό την Αλεξανδρούπολη, πρώτο σταθμό της περιοδείας του στη Θράκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε για δικαίωση των προσπαθειών του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής στις 21 Μαΐου. «Είναι μια δικαίωση απέναντι στην αλαζονεία της εξουσίας, στο πελατειακό κράτος, στην έλλειψη σεβασμού των θεσμών και της δημοκρατίας, απέναντι - δυστυχώς - σε πολιτικές δυνάμεις που επενδύουν στον λαϊκισμό και την τοξικότητα», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών.

Ζήτησε «ισχυρή εντολή για να έχουμε σταθερότητα και πρόοδο από την πρώτη Κυριακή, με προγραμματικές συγκλίσεις», ενω αφερόμενος στοθς κκ Μητσοτάκη και Τσίπρα τόνισε: «Μιλάμε για δύο πρόσωπα, τα οποία δεν τα απορρίπτω λόγω εγωισμού, αλλά γιατί πιστεύω ότι οι πρωταγωνιστές των προβλημάτων και της απαξίωσης δεν μπορούν να είναι οι πρωταγωνιστές των λύσεων».

Προέταξε ως βασικό προτεραιότητα στόχο της επόμενης κυβέρνησης την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. «Να δώσουμε οικονομικά κίνητρα στους γιατρούς και τους υγειονομικούς να μείνουν στην Ελλάδα. Οι μισθοί είναι πολύ χαμηλοί. Το νέο ΕΣΥ χρειάζεται γενναία χρηματοδότηση. Δεσμεύομαι για διάθεση του 8%-10% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης στην υγεία. Να έχουμε μόνιμο προσωπικό και βέβαια να κάνουμε ένα ισχυρό δίκτυο πρωτοβάθμιας υγείας σε όλη την Ελλάδα», ανέφερε.

Ανδρουλάκης - Αλεξανδρούπολη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική μνεία για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα και τη προστασία των συνόρων. Είπε συγκεκριμένα «προφανέστατα είμαστε με τον άνθρωπο και τον σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Να μην γίνονται αυτοί οι άνθρωποι όπλο στα χέρια αυταρχικών ηγετών που τους χρησιμοποιούν για να εκβιάσουν την Ελλάδα, την Ευρώπη και άλλες χώρες. Υπάρχουν σύνορα και έχουμε χρέος να τα προστατεύουμε. Και, μάλιστα, όχι μόνοι μας, αλλά μαζί με τους Ευρωπαίους. Διότι δεν καταλαβαίνω τον λόγο, τον φράχτη του Έβρου που εμείς ξεκινήσαμε, να τον πληρώσει ο ελληνικός λαός και όχι οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Το όφελος είναι μόνο για τον ελληνικό λαό ή για το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Δεν καταλαβαίνω λοιπόν τη λογική του κ. Τσίπρα για αυτό το θέμα. Όπως, επίσης, δεν καταλαβαίνω και τη λογική του κ. Μητσοτάκη, που ήρθε εδώ κι έβγαλε φωτογραφίες για να πει τι; Μα όταν ξεκίνησε το έργο, οι κύριοι της Νέας Δημοκρατίας έλεγαν ότι ήταν παιχνίδι αποπροσανατολισμού από τα μνημόνια. Η χώρα χρειάζεται σοβαρή μεταναστευτική πολιτική. Στα δέντρα μας σαπίζουν φέτος οι καρποί. Τα ξενοδοχεία έχουν χιλιάδες ελλείψεις. Η εστίαση το ίδιο. Ας αφήσουμε λοιπόν τα φθηνά ψευτοδιλήμματα. Θέλουμε τη φύλαξη των συνόρων, αλλά θέλουμε και οργανωμένο μεταναστευτικό σχέδιο για να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα του αγροτικού τομέα, της μεταποίησης και του τουρισμό».

Ανδρουλάκης - Αλεξανδρούπολη

Σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα, λόγω και την συνεχούς στρατηγικής αναβάθμισης από το ΝΑΤΟ της Αλεξανδρούπολης ο κ. Ανδρουλάκης έκανε λόγο για «εκλογίκευση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και ο δρόμος είναι ένας: Όπως οι Ευρωπαίοι έφτιαξαν τη Frontex, έχουν χρέος να δημιουργήσουν και τον ευρωστρατό για να ξέρει η Τουρκία ότι δεν περιφρουρούμε εμείς τα σύνορά μας μόνοι μας - γιατί είναι ευρωπαϊκά σύνορα - αλλά με το σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κόστος δεν το πληρώνουμε μόνοι μας», κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, από την Αλεξανδρούπολη.

Νίκος Ανδρουλάκης - Κομοτηνή

Θα αγωνιστώ για να ξανακάνω τους νέους να πιστέψουν ότι η πολιτική παράγει λύσεις

To προγραμματικό σχέδιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής για τη νέα γενιά βρέθηκε στο επίκεντρο της ομιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη απόψε στην Κομοτηνή. Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κάλεσε τους προοδευτικούς πολίτες να το ενισχύσουν για να γίνει δυνατή μια άλλη πορεία της χώρας.

«Είμαι εδώ για να δώσω αγώνα και να κάνω ξανά τους νέους ανθρώπους να πιστέψουν ότι η πολιτική μπορεί να δώσει λύσεις. Ότι μπορούν να συμμετέχουν με την άποψή τους, ακουμπώντας τα όνειρα και τις ελπίδες τους για το μέλλον. Για να μείνουν εδώ, στην Ελλάδα και να κάνουν οικογένειες με δουλειές αξιοπρέπειας. Να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας και όχι να ψάχνουν στο ίντερνετ για να δουν σε ποια πόλη της Ευρώπης θα χτίσουν το μέλλον τους» σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τόνισε πως «αν δεν σταθεί όρθια στα πόδια της η νέα γενιά, δεν θα σταθεί ποτέ όρθια η πατρίδα μας. Ας αφήσουμε στο παρελθόν τα μεγάλα λόγια και ας δούμε ρεαλιστικά, γιατί σας ζητώ να με εμπιστευτείτε. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη, να είναι πρωταγωνιστής σε ένα παρακράτος υποκλοπών και μετά να τον συγκαλύπτω. Γιατί γνωρίζει ότι γνώριζα. Δεν μπορώ να φανταστώ τον στενότερό μου συνεργάτη να στήνει τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών για να μοιράσω τα κανάλια σε συγκεκριμένους ολιγάρχες που με στηρίζουν. Δεν μπορώ να φανταστώ να καταδικάζεται με 13-0 από το Ειδικό Δικαστήριο, να λέω "δικαιοσύνη παντού" και αντί να τον στείλω σπίτι του, να τον έχω στα ψηφοδέλτιά μου» πρόσθεσε.

Νίκος Ανδρουλάκης - Κομοτηνή

Αναφερόμενος στην υποβάθμιση των θεσμών, ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Φανταζόμασταν ότι θα στηνόταν από τον ανιψιό του κ. Μητσοτάκη ένα παρακράτος υποκλοπών; Ότι θα παρακολουθούσε τον υποψήφιο αρχηγό του τρίτου δημοκρατικού κόμματος, τους 6 αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, υπουργούς του και αντί οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή της Βουλής, ο κ. Μητσοτάκης - προφανώς γιατί φοβάται για τον ίδιο - έθεσε σε απόλυτο σκοτάδι την υπόθεση, συγκαλύπτοντας ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης. Είναι, όπως διατείνεται, φιλελεύθερος και δημοκράτης, αλλά κάνει ό,τι έκανε ο κ. Τσίπρας».

Καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε ότι είναι ξανά ανοικτό για να αγκαλιάσει τις αγωνίες του ελληνικού λαού, να υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας.

Σχετικά με τα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει μόνο μια επιλογή. Την επομένη των τουρκικών εκλογών να μιλήσει για μια νέα ευρωτουρκική σχέση, που θα στηρίζεται στην αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης αλλά συγχρόνως, θα υπάρχει και το μαστίγιο των κυρώσεων για να υπάρχει σεβασμός τόσο στις γειτονικές χώρες όσο και στον ίδιο τον τουρκικό λαό. Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε σε μια υπό ένταξη χώρα ο λαός της να ζει χωρίς σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

«Ο κ. Μητσοτάκης βαφτίζει λαϊκισμό ό,τι θεωρεί ότι δεν τον βοηθά στα πολιτικά του σχέδια, αλλά είναι θεμιτό να βάζει το χέρι στη δική μας τσέπη, στην τσέπη της μεσαίας τάξης, του ελληνικού λαού, των αδύναμων πολιτών για να στηρίξει τους μεγάλους ηλεκτροπαραγωγούς, οι οποίοι έβγαλαν δισεκατομμύρια εν μέσω ενεργειακής κρίσης» σχολίασε αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση.

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία Καραϊβάζ - ΕΛΑΣ: Οι συλληφθέντες έκαναν πρόβα μια μέρα πριν από το έγκλημα

Βόλος: Παρέμβαση εισαγγελέα για σορό 45χρονης στο “Αχιλλοπούλειο” 

Αλεξανδρούπολη - Εργατικό ατύχημα: Στην Εντατική χειριστής γερανού που έπαθε ηλεκτροπληξία (εικόνες)


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ