Τεχνολογία - Επιστήμη

30 Απριλίου 2023 21:14

Σεισμός: Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για τον Κορινθιακό Κόλπο

Διάβασέ μου το...

Αργά ή γρήγορα θα έρθουν ξανά οι μεγάλοι σεισμοί, τόνισε καθηγητής Σεισμολογίας. Τι είπε για τον κίνδυνο να προκληθεί τσουνάμι από έναν ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό

Σεισμός: Προειδοποίηση Παπαδόπουλου για τον Κορινθιακό Κόλπο
-

Με αφορμή τον σεισμό 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (29/4) στη Ναύπακτο, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στην υψηλή σεισμικότητα που εκδηλώνεται στην περιοχή και τόνισε ότι είναι σημαντική η πρόληψη.

«Ο Κορινθιακός Κόλπος είναι μια περιοχή, όπως όλοι γνωρίζουμε, με πολύ υψηλή σεισμικότητα. Αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθουν οι μεγάλοι σεισμοί. Γι' αυτό χρειάζεται συνεχώς προετοιμασία, ενημερωτικές εκδηλώσεις, σχέδια έκτακτης ανάγκης, όλα όσα προβλέπονται για να είμαστε προετοιμασμένοι. Η πρόληψη είναι το μεγάλο φάρμακο» τόνισε στο korinthostv.

Αναφορικά με τον κίνδυνο να προκληθεί τσουνάμι από έναν ισχυρό σεισμό στον Κορινθιακό Κόλπο, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι «είναι πιθανό, αλλά όχι βέβαιο. Στην επιστήμη μας οι βεβαιότητες είναι ελάχιστες».

Ο καθηγητής σεισμολογίας συμμετείχε στην Ενημερωτική – επιστημονική εκδήλωση με θέμα «σεισμός, επιπτώσεις, πολιτική προστασία, εθελοντισμός προφύλαξη» που πραγματοποιήθηκε στο Βραχάτι.

Δείτε βίντεο από τις δηλώσεις του

Ειδήσεις σήμερα:

Τροχαίο στη Λάρισα: 'Εγκυος τραυματίστηκε σοβαρά (εικόνες)

Σουδάν: Αεροπλάνο με 8 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας προσγειώθηκε στη χώρα

Παναθηναϊκός - Μπέικον: Έδειρα τον Μαντζούκα, γιατί με προκάλεσε

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ