Κόσμος

01 Μαΐου 2023 22:36

Ενδοοικογενειακή βία - Ζαρκόφ: Οι θύτες δεν αρκεί να φυλακίζονται, χρειάζονται και θεραπεία

Διάβασέ μου το...

Η τοποθέτηση του υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Κρουμ Ζαρκόφ κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στο βουλγαρικό Κοινοβούλιο αναφορά με την ενδοοικογενειακή βία.

Ενδοοικογενειακή βία - Ζαρκόφ: Οι θύτες δεν αρκεί να φυλακίζονται, χρειάζονται και θεραπεία
-

Σε μια τοποθέτησή του επί ενός νομοσχεδίου που συζητείται στο βουλγαρικό κοινοβούλιο αναφορικά με την ενδοοικογενειακή βία, ο υπηρεσιακός υπουργός Δικαιοσύνης Κρουμ Ζαρκόφ δήλωσε σήμερα ότι δεν αρκεί όσοι καταδικάζονται για κακοποιητικές και εγκληματικές τέτοιες ενέργειες να φυλακίζονται απλά, σημειώνοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται και θεραπεία.

Ο Ζαρκόφ υπογράμμισε ότι οι καταδικασμένοι για τέτοια εγκλήματα πρέπει να μεταχειρίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι σε θέση να επανενταχθούν στην κοινωνία. «Αν αντιμετωπίζουν ψυχικά ή άλλου τύπου προβλήματα, θα πρέπει να μεταχειρίζονται με τρόπο τέτοιο ώστε να μην ξαναβλάψουν άλλους. Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα ζητήματα που προσπαθώ να αντιμετωπίσω ως υπουργός Δικαιοσύνης», είπε.

Ο υπηρεσιακός υπουργός αναφέρθηκε ότι οι περιπτώσεις υποτροπής και διάπραξης εκ νέου εγκλημάτων όσων αποφυλακίζονται συνιστά μια απειλή για την κοινωνία. Όπως είπε: «Επειδή αυτοί οι άνθρωποι φυλακίζονται, τιμωρούνται, μετά αποφυλακίζονται και διαπράττουν ξανά εγκλήματα. Και άλλοι υποφέρουν. Δεν πρόκειται μόνο για ανθρωποκτονίες. Πολλές γυναίκες και παιδιά υφίστανται κακοποιήσεις διαφόρων ειδών ή παραμένουν σε καθεστώς εξάρτησης, είτε αυτή είναι ψυχολογική είτε οικονομική».

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοποίηση αλόγου στην Τζια (σκληρές εικόνες)

Καλαμάτα: 15χρονος μαχαίρωσε 28χρονο έξω από μπαρ

Εκλογές: Σταμάτης και Φωτίου στον ΑΝΤ1 για τα συμφέροντα των εργαζομένων


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ