Καιρός

28 Μαΐου 2023 06:09

Καιρός: τοπικές βροχές και μπόρες την Κυριακή

Διάβασέ μου το...

Που θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Πόσο ισχυροί θα πνέουν οι άνεμοι. Πως θα κινηθεί ο υδράργυρος. Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή.

-

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Κυριακή, στην Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, στα Δωδεκάνησα, στην Κρήτη και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά όπου θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδεςΗ ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα βορειοδυτικά είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά τους 27 με 28 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες το μεσημέρι και το απόγευμα, οπότε και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από τις μεσημβρινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν Μεταβλητοί 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες Θα πνέουν άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά θαλάσσια βορειοανατολικοί πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι και σποραδικές καταιγίδες.. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί πρόσκαιρα στα βόρεια έως 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και μεμονωμένες καταιγίδες και από τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα, οπότε θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στα ανατολικά και τα νότια 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 28 βαθμούς

Στις Κυκλάδες αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις πρωινές ώρες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση. Στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία από αργά το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά. Θα πνέουν άνεμοι Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες όπου και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ και στα νότια από ανατολικές διευθύνσεις με την ίδια ένταση.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Δευτέρα

Στη δυτική Ελλάδα γενικά αίθριος καιρός, όμως από το μεσημέρι στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες, με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το πρωί στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και το μεσημερι - απόγευμα στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ, ενώ στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 24 με 26 και τοπικά στα ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Ειδήσεις σήμερα:

Ασπρόπυργος: Φωτιά σε μονάδα ανακύκλωσης

Formula 1: Monaco GP στον ΑΝΤ1 και στο ANT1+

Εκλογές: Ορκίζεται η Βουλή των δύο ημερών

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ