Κόσμος

20 Σεπτεμβρίου 2023 12:29

Ερντογάν - Νετανιάχου: Το “μενού” της συνάντησης

Διάβασέ μου το...

Τι είπαν ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κατά την συνάντηση τους, στις ΗΠΑ, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ

Ερντογάν - Νετανιάχου: Το “μενού” της συνάντησης
-

Διεθνή και περιφερειακά ζητήματα συζήτησε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ισραηλινό Πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου με τον οποίο συναντήθηκε στο Τουρκικό Σπίτι στη Νέα Υόρκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1, Άννα Ανδρέου, πηγές των τουρκικών μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι συζητήθηκαν επίσης οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών, καθώς και τη διαμάχη μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων.

Ερντογάν - Νετανιάχου

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι η Τουρκία μπορεί να συνεργαστεί με το Ισραήλ στους τομείς της ενέργειας, της τεχνολογίας, της καινοτομίας, της τεχνητής νοημοσύνης και της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο και ότι θα πρέπει μα εργαστούν όλοι μαζί για έναν κόσμο όπου θα επικρατεί ειρήνη.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την ανάληψη των καθηκόντων τους. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Τούρκος ΥΠΕΞ Χακάν. Φιντάν, ο ο Υπουργός Ενέργειας Αλπαρσλάν Μπαϊρακτάρ, ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν και ο επικεφαλής σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ακίφ Τσαγατάι Κιλίτς.

Ειδήσεις σήμερα:

“Το Πρωινό”: Ο Γιώργος Λιάγκας απαντά για την “γιαγιά” και τον Στέφανο Κασσελάκη (βίντεο)

“Το Πρωινό”: ο Τάιλερ μιλά για τον Στέφανο Κασσελάκη (βίντεο)

Τριετίες: Τι προβλέπει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ