Οικονομία

24 Οκτωβρίου 2023 12:35 Τελευταία ενημέρωση : 24 Οκτωβρίου 2023 21:13

Λογαριασμοί ρεύματος: Η επιδότηση για τον Νοέμβριο

Διάβασέ μου το...

Αυξημένη είναι η στήριξη σε σχέση με τον Οκτώβριο. Τι προβλέπεται για αγρότες, αυξημένες καταναλώσης και νοικοκυριά στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο.

Λογαριασμοί ρεύματος: Η επιδότηση για τον Νοέμβριο
-

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ανακοίνωσε, σήμερα, Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2023, τη συνέχιση των μέτρων στήριξης στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, ενω νωρίτερα σήμερα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Δημήτρης Τσιόδρας ανακοίνωσε οριζόντια μέτρα στήριξης για τους λογαριασμιούς ρεύμαυτος και τους επομενους μήνες.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά στο Νοέμβριο, οι ενισχύσεις για την ηλεκτρική ενέργεια σε οικιακά τιμολόγια και για όλες τις παροχές κύριας και μη κύριας κατοικίας, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και ανεξαρτήτως παρόχου, διαμορφώνονται ως εξής:

  • Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 kWh, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25 €/MWh. Η κατηγορία αυτή καταλαμβάνει το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.
  • Την ίδια ενίσχυση θα λάβουν και όσοι έχουν μηνιαία κατανάλωση πάνω από 500 kWh, υπό την προϋπόθεση ότι θα μειώσουν κατά 15% τη μέση ημερήσια κατανάλωση ενέργειας, σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή.
  • Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ), η ενίσχυση ανέρχεται στα 60 €/MWh για το σύνολο της κατανάλωσης και απορροφά το 100% του αυξημένου κόστους.

Επιπλέον για τους αγρότες, ανεξαρτήτως ισχύος παροχής και επιπέδου τάσης, η ενίσχυση αυξάνεται σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ανέρχεται σε 25 €/MWh, για το σύνολο της μηνιαίας κατανάλωσης.

Η αξία της ενίσχυσης του ρεύματος για νοικοκυριά και αγρότες, τον Νοέμβριο, ξεπερνά συνολικά τα 32,2 εκατ. ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα:

Σκουρλέτης: Κατάντια που πήρε το κόμμα ο Κασσελάκης - Ο Τσίπρας έχει υποχρέωση να μιλήσει (βίντεο)

Μπακς - Αντετοκούνμπο: Νέο συμβόλαιο με “χρυσές αποδοχές” (εικόνες)

Κασσελάκης: οι δύσκολες ώρες στην πανδημία και οι... βέρες (βίντεο)