Φωκίδα

05 Οκτωβρίου 2022 18:31 Τελευταία ενημέρωση : 05 Οκτωβρίου 2022 21:05

Φωκίδα - Δυστύχημα σε μεταλλείο: Πατέρας ενός μικρού παιδιού ο μηχανικός που σκοτώθηκε

Διάβασέ μου το...

Θρήνος για τον χαμό του 40χρονου μηχανικού. Ήταν πρόσφατα παντρεμένος και είχε αποκτήσει ένα παιδί. "Μάχη" για τον απεγκλωβισμό τριών ατόμων.

Φωκίδα - Δυστύχημα σε μεταλλείο: Πατέρας ενός μικρού παιδιού ο μηχανικός που σκοτώθηκε
-


Ανείπωτη θλίψη στη Φωκίδα σκόρπισε η είδηση του θανάτου του 40χρονου μηχανικού, ο οποίος έχασε την ζωή του στα μεταλλεία. 
Ο 40χρονος είχε παντρευτεί πρόσφατα και είχε αποκτήσει και ένα μωράκι.

Το δυστύχημα σημειώθηκε περίπου 1 χιλιόμετρο από την είσοδο της στοάς στην οποία βρισκόντουσαν κι άλλα δύο άτομα - που δεν κινδύνευσαν - και άμεσα σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Πυροσβέστες από την 7η ΕΜΑΚ, την Π.Υ. Άμφισσας και Π.Κ Πολυδρόσου, κατάφεραν λίγο πριν τις 14:30’ να φτάσουν στο όχημα και να απεγκλωβίσουν τον άτυχο άνδρα, ο οποίος δυστυχώς ήταν νεκρός.

Όπως αναφέρει ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Φωκίδας, Ευάγγελος Τσιορλίδας, «ένας μεγάλος βράχος, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες έπεσε και καταπλάκωσε ένα 4Χ4 της εταιρείας με το οποίο κινούνταν ο 40χρονος μηχανικός που καταπλακώθηκε σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από την είσοδο της στοάς».

δυστυχημα - μηχανικός - Μεταλλεία Βωξίτη - IMERYS - Βάριανη

Επίσης, σύμφωνα με το κ. Τσιορλίδα οι πυροσβέστες και οι εργαζόμενοι «έδωσαν μάχη για άλλα 3 άτομα που δεν μπορούσαν να εξέλθουν από τη στοά». «Απεγκλωβίστηκαν και είναι καλά στην υγεία τους» όπως είπε και με τον τρόπο αυτό έχει ολοκληρωθεί η επιχείρηση στην οποία μετείχαν 14 πυροσβέστες της 7ης ΕΜΑΚ από τη Λαμία και 26 πυροσβέστες από την Άμφισσα με 8 οχήματα.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, o 40χρονος που έχασε την ζωή του ήταν Λαμιώτης μηχανικός των μεταλλείων, ο οποίος είχε παντρευτεί πριν από λίγο καιρό και είχε αποκτήσει με τη σύζυγό του ένα μωράκι. Η τοπική κοινωνία στο άκουσμα του χαμού του είναι σοκαρισμένη, καθώς επρόκειτο για πολύ αγαπητό άτομο που διατηρούσε παλιότερα κατάστημα εστίασης στο κέντρο της πόλης.

δυστυχημα - μηχανικός - Μεταλλεία Βωξίτη - IMERYS - Βάριανη

Imerys: Αναστολή των δραστηριοτήτων της μετά το εργατικό δυστύχημα

Την αναστολή των δραστηριοτήτων της μέχρι νεωτέρας ανακοίνωσε η Imerys, σε μεταλλείο της οποίας στη Φωκίδα σημειώθηκε το εργατικό δυστύχημα.

Ειδικότερα η εταιρεία σε ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

"Σε σχέση με το συμβάν που έλαβε χώρα σήμερα μεταξύ 11.30 π.μ και 12.00 π.μ στo μεταλλείο Καμάρα στη Φωκίδα, το οποίο οδήγησε στον τραγικό θάνατο ενός εργαζομένου μας, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η Imerys ενεργοποίησε αμέσως το πρωτόκολλο ασφαλείας και έκτακτων αναγκών και ειδοποίησε άμεσα όλες τις αρμόδιες Αρχές. Στο χώρο επιχείρησαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας, και όλοι οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μας είναι ασφαλείς. Η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τις δραστηριότητες της μέχρι νεωτέρας και η προσοχή μας επικεντρώνεται στα αίτια του ατυχήματος σε απόλυτη συνεργασία με τις Αρχές. Οι σκέψεις μας είναι στην οικογένεια του θανόντος και η προτεραιότητα μας είναι να τους παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή στήριξη σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση αμέσως μόλις υπάρχουν επίσημα στοιχεία".

ΓΣΕΕ: Εφιαλτική τροπή με καθημερινά εργατικά δυστυχήματα και ατυχήματα

«Η ΓΣΕΕ, έχει κατ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα στη χώρα μας. Δυστυχώς όμως, όπως όλα δείχνουν, δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα. Οι συνάδελφοί μας είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και όχι απλά στατιστικά στοιχεία σε μία μαύρη λίστα. Οι οικογένειές τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών πού πολλές φορές δεν δίνονται και δεν γίνονται. Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την Υγεία και την Ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα, τόσο όχι μόνον δε θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντιθέτως θα γιγαντώνεται. Η Συνομοσπονδία τις επόμενες ημέρες θα δώσει στη δημοσιότητα κατάλογο με τα δυστυχήματα και τα σοβαρότερα εργατικά ατυχήματα που σημειώθηκαν μόνο τον τελευταίο χρόνο», αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Το ΚΚΕ, σε ανακοίνωση του, μεταξύ άλλων, αναφέρει «Άλλος ένας νεκρός εργαζόμενος προστίθεται στον ματωμένο κατάλογο των εργατικών ατυχημάτων και των “ανθρωποθυσιών” στον βωμό των κερδών του κεφαλαίου. Αυτή τη φορά στη Βάριανη Φωκίδας, στο μεταλλείο Βωξίτη “IMERYS”, όπου μετά από κατάρρευση στοάς ένας εργαζόμενος έχασε τη ζωή του, ενώ άλλοι δύο κινδύνευσαν. Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του νεκρού εργαζόμενου και απαιτεί οι αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν άμεσα στην διερεύνηση των αιτίων του δυστυχήματος και στην απόδοση όλων των ευθυνών. Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας των εργαζομένων για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς, ενάντια στο αντεργατικό πλαίσιο που έχει διαμορφωθεί από όλες τις κυβερνήσεις και κοστίζει καθημερινά ανθρώπινες ζωές».

Σε δήλωση του Γιώργου Μουλκιώτη, υπεύθυνου ΚΤΕ Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής, για το εργατικό ατύχημα στην Φωκίδα, αναφέρεται «Το τραγικό συμβάν, που στοίχισε τη ζωή ενός εργαζομένου στα μεταλλεία της Imerys στην Φωκίδα όχι μόνο έχει προκαλέσει θλίψη, αναστάτωση και οργή αλλά αναδεικνύει τις σοβαρές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας και την έλλειψη απαιτούμενων ελέγχων που οδηγούν σε σωρεία εργατικών ατυχημάτων. Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και των αρμοδίων αρχών αφενός να προχωρήσουν σε ενδελεχή έρευνα και καταλογισμό ευθυνών και αφετέρου να εντατικοποιήσουν και να αυστηροποιήσουν τους ελέγχους, ώστε η λίστα με τα εργατικά δυστυχήματα - που το τελευταίο διάστημα. έχουν πολλαπλασιαστεί - επιτέλους να κλείσει».

Ειδήσεις σήμερα:

Ομηρία στη Θεσσαλονίκη: Ληστές με όπλα και αλεξίσφαιρα “πιάστηκαν στην φάκα” (εικόνες)

Αιγάλεω: ανήλικοι μπήκαν σε σχολείο με κουζινομάχαιρα

Τροχαίο: Μαθητής κατέβηκε από το σχολικό και παρασύρθηκε από αγροτικό

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO