EU GROWTHΥψηλή τεχνολογία στη μάχη κατά του καρκίνου

Η συμβολή ευρωπαϊκού προγράμματος στην προμήθεια εξοπλισμού και την εφαρμογή καινοτόμων θεραπειών.

Growht27 Νοεμβρίου 2019 20:49
Υψηλή τεχνολογία στη μάχη κατά του καρκίνου
-

Τεχνολογίες προσομοίωσης για τον ακριβή προσδιορισμό των θεραπευτικών σχημάτων που χορηγούνται σε ασθενείς με καρκίνο αξιοποιεί το πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο ΑΧΕΠΑ, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για ένα μικρής κλίμακας επενδυτικό έργο, το οποίο στοχεύει στη χρήση νέων καινοτομιών υψηλής τεχνολογίας για θεραπείες του καρκίνου στην Ελλάδα, μέσω της προμήθειας συγκεκριμένου υλικού με μεγάλο αντίκτυπο.

Ουσιαστικά, το έργο περιλαμβάνει την προμήθεια την και εγκατάσταση ενός συστήματος εξομοίωσης στο ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο του Ογκολογικού Τμήματος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης (ΑΧΕΠΑ).

Ο εξομοιωτής χρησιμοποιεί δεδομένα που λαμβάνονται με τη βοήθεια τεχνολογίας υπολογιστικής τομογραφίας (CT) και παράγει ένα σχήμα ακτινοθεραπείας μέσω εξομοιώσεων.

Τα αποτελέσματα τροφοδοτούνται στο γραμμικό επιταχυντή, ο οποίος, τελικά, παράγει τη χορηγούμενη ακτινοθεραπεία.

Περισσότεροι από 400 φοιτητές ιατρικής ανά έτος έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν με τη νέα τεχνολογία και, μέχρι τώρα, πάνω από 3.000 καρκινοπαθείς έχουν υποβληθεί σε θεραπεία με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

FACT BOX

Κάρτες - GRοwth - 50 - Καρκίνος

Κάρτες - GRοwth - 50 - Καρκίνος  

Σχετικά:

https://ec.europa.eu/regional_policy/el/projects/greece/supply-and-installation-of-a-high-tech-simulation-system-to-benefit-cancer-hit-patients

EU GROWTH Photo Gallery