Ηλεία

21 Ιουλίου 2022 19:30 Τελευταία ενημέρωση : 21 Ιουλίου 2022 21:26

Φωτιά στην Ηλεία: νέο μέτωπο και εκκενώσεις οικισμών

Διάβασέ μου το...

Πύρινα μέτωπα έχουν πλήξει την ευρύτερη περιοχή της Ηλείας. Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις επίγειες και εναέριες δίνουν μάχη με τις φλόγες.

Φωτιά στην Ηλεία: νέο μέτωπο και εκκενώσεις οικισμών
-

Δύσκολη είναι η κατάσταση στην Ηλεία, ξαιτίας της μεγάλης φωτιάς που καίει στην περιοχή και δόθηκε μάλιστα εντολή για εκκένωση του οικισμού Πηγάδι Τραγανού.

Στην περιοχή καίει ήδη ένα πύρινο μέτωπο και στην Αμαλιάδα, ενώ ένα νέο μέτωπο υπάρχει και στη Βάρδα.

Καλύτερη είναι η εικόνα που παρουσιάζουν τα μέτωπα της φωτιάς στις περιοχές, 'Αγναντα και Τραγανό της Ηλείας, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την πυροσβεστική, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Βασίλης Γιαννόπουλος.

Όσον αφορά στο τρίτο πύρινο μέτωπο στην περιοχή της Βάρδας, ο αντιπεριφερειάρχης είπε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι εκεί επιχειρούν συνεχώς τα εναέρια μέσα, ώστε μέχρι την δύση του ήλιου να έχει περιοριστεί η φωτιά, αφού μόλις νυχτώσει θα μπορούν να επιχειρούν μόνο οι επίγειες δυνάμεις.

Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ συνδράμουν και εναέρια μέσα πυρόσβεσης.

Πιο συγκεκριμένα, επιχειρούν 38 πυροσβέστες, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Ειδήσεις σήμερα:

Τσαβούσογλου: Θα συνεχίσουμε να παραβιάζουμε τον ελληνικό εναέριο χώρο

Γαλλία: Πόνι ποδοπάτησαν παιδιά σε κέντρο ιππασίας

“Ανακυκλώνω - Αλλάζω συσκευή”: Οι πίνακες με τους δικαιούχους

VIDEO