Ηράκλειο

09 Νοεμβρίου 2018 23:29

“Λουκέτο” σε όλους τους οίκους ανοχής στο Ηράκλειο

Text to Speech

Οι εναπομείναντες οίκοι ανοχής έκλεισαν σήμερα μετά την απόρριψη της προσωρινής αναστολής της απόφασης που υπέβαλλαν οι ιδιοκτήτες τους στο Πρωτοδικείο.

“Λουκέτο” σε όλους τους οίκους ανοχής στο Ηράκλειο

Κανένας οίκος ανοχής δεν έμεινε ανοιχτός στο Ηράκλειο, καθώς το νέο σχέδιο νόμου που άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, αυστηροποιήθηκε με αποτέλεσμα η διαδικασία αδειοδότησής τους μέσα στην  πόλη να είναι πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι τέσσερις οίκοι ανοχής που είχαν μείνει στο Ηράκλειο, σήμερα «σφραγίστηκαν» από τη Δημοτική Αστυνομία καθώς το αίτημά τους για προσωρινή αναστολή του σφραγίσματός τους απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.  

Έτσι, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και από σήμερα μέχρι νεωτέρας, δηλαδή έως ότου αποφανθεί το Εφετείο για το αν μπορούν ή όχι να λειτουργούν οι οίκοι ανοχής, αυτοί θα παραμείνουν κλειστοί.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr, «Στόχος μας δεν ήταν να κλείσουν οι οίκοι ανοχής, δεν ήταν αυτή η πολιτική μας βούληση. Γι’ αυτό το λόγο, επειδή το νέο νομοθετικό πλαίσιο ήταν πολύ αυστηρό, σαν Δημοτική Αρχή προτείναμε κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο και εστάλησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου μας υποχρεώνει να ακολουθήσουμε το νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον βρίσκονταν σε λειτουργία συνολικά τέσσερις οίκοι ανοχής: ένας στα Δειλινά, δύο στο λιμάνι του Ηρακλείου και άλλος ένας στη Χανιόπορτα. Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παττακός, υπήρχε και ένας πέμπτος οίκος ανοχής στην πόλης ο οποίος όμως έκλεισε μόνος του πριν από λίγο καιρό. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO