Ηράκλειο

29 Σεπτεμβρίου 2021 07:28 Τελευταία ενημέρωση : 29 Σεπτεμβρίου 2021 21:18

Σεισμός στην Κρήτη: νέοι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι

Διάβασέ μου το...

Πρωινή αναστάτωση για τους κατοίκους στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου, που πέρασαν δεύτερη νύχτα σε σκηνές και αυτοκίνητα.

Σεισμός στην Κρήτη: νέοι μετασεισμοί στο Αρκαλοχώρι
-

Συνεχίζει να τρέμει η γη στο Αρκαλοχώρι και τις γύρω περιοχές.

Στις 07:26 της Τετάρτης, ενώ η Χρύσα Φώσκολου μετέδιδε ζωντανά το ρεπορτάζ της απο την Κρήτη στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", σημειώθηκε ακόμη ένας ιδιαίτερα αισθητός μετασεισμός που αναστάτωσε τους κατοίκους, οι οποίοι για δεύτερη νύχτα διέμειναν σε σκηνές ή μέσα στα αυτοκινητα τους.

Στις 07:06 και στις 07:19 είχαν προηγηθεί ακόμη δύο σεισμοί, 3,2 και 2,8 Ρίχτερ αντιστοίχως.

Στις 08:51 σημειώθηκε ακόμη ένας μετασεισμός, εντάσεως 3,5 Ρίχτερ, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο. Στις 09:04 ακολούθησε σεισμός εντάσεως 3 Ρίχτερ.

Γεωδυναμικό Ινστιτούτο - Σεισμός - Ηράκλειο

Εχουν ακολουθήσει πολλοί μετασεισμοί, με ισχυρότερο εκείνον των 3,4 Ρίχτερ στις 11:41, με εστιακο βάθος 5 χιλιομέτρων και επίκνετρο 6 χιλιόμετρα νότια του κέντρου του Αρκαλοχωρίου.

Σεισμόπληκτοι που μίλησαν στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα" του ΑΝΤ1 ανέφεραν ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και πιό ουσιαστική στήριξη τους, λέγοντας μεταξύ άλλων, πως δεν δόθηκαν ούτε το δεύτερο βράδυ στρώματα σε όλους για να κοιμηθούν στις σκηνές και αρκετοί έστρωσαν και κοιμήθηκαν στο έδαφος, ενώ άλλοι υποστήριξαν ότι σε χωριά με πολλά σπίτια κατεστραμμένα απο τα Ρίχτερ, η μόνη βοήθεια προς τους κατοίκους την Τρίτη ήταν ένα πιάτο με φακές που τους δόθηκε το βράδυ.

Ειδήσεις σήμερα:

Καιρός: πτώση θερμοκρασίας και καταιγίδες την Τετάρτη

Ελλάδα - Γαλλία: οι ΗΠΑ στηρίζουν την αμυντική συμφωνία

Ανήλικοι “σήκωσαν” 26000 ευρώ με κλεμμένες πιστωτικές κάρτες



ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO