Κυκλάδες

19 Αυγούστου 2019 14:37 Τελευταία ενημέρωση : 19 Αυγούστου 2019 21:52

Φωτιά στην Σύρο

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν μάχη για την κατάσβεση της.

Φωτιά στην Σύρο
-

Συναγερμός σήμανε σήμερα, λίγο μετά τις 14:00., στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ερμούπολης για πυρκαγιά που ξέσπασε σε χορτολιβαδική έκταση στη θέση Νήτες στο Μέγα Γιαλό.

Στην περιοχή έσπευσαν όλες οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, αστυνομία, δύο υδροφόρες του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, τρεις ιδιωτικές υδροφόρες, μέλη της εθελοντικής ομάδας Πολιτιστικής Προστασίας του Δήμου, πρόσκοποι, κυνηγοί και άλλοι εθελοντές.

Λόγω των ισχυρών ανέμων δημιουργήθηκαν διάφορα μέτωπα στις θέσεις Νήτες, Δεντράρα και Άγιο Κύριλος και Μεθόδιος. Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, καθώς στην περιοχή έπνεαν άνεμοι εντάσεως τουλάχιστον 7 μποφόρ, λίγο μετά τις 15:30 η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο.

Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας εστάλησαν στην Σύρο δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου canadair τα οποία πραγματοποίησαν μία ρίψη και έφυγαν καθώς ήταν αδύνατο να ξαναγεμίσουν από την θάλασσα λόγω των θυελλωδών ανέμων. Στη συνέχεια, στην περιοχή της έφτασε ελικόπτερο τύπου ericsson το οποίο πραγματοποίησε περισσότερες από δέκα ρίψεις συμβάλλοντας καθοριστικά στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Η φωτιά κατέκαψε αρκετά στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ενώ έφτασε πολύ κοντά από ορισμένες κατοικίες, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει άλλες ζημιές.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής θα βρίσκονται στο σημείο τουλάχιστον για τις επόμενες 24 ώρες προκειμένου να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.

Φωτιά - Σύρος
Φωτιά - Σύρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO