Λακωνία

22 Αυγούστου 2020 13:37 Τελευταία ενημέρωση : 22 Αυγούστου 2020 21:25

Μεγάλη φωτιά στην Μάνη

Διάβασέ μου το...

Αμεση κινητοποιηση ισχυρών δυνάμεων της Πυροσβεστικής. Πολυάριθμα ιπτάμενα μέσα έχουν "ρίχτηκαν' στην μάχη της κατάσβεσης, ενώ εκκενώθηκαν και οικισμοί.

Μεγάλη φωτιά στην Μάνη
-

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λαγκαδά του Δήμου Ανατολικής Μάνης Λακωνίας.

Το πύρινο μετωπο, στην περιοχή ανάμεσα σε Γύθειο και Αρεόπολη ειναι μεγάλο, σύμφωνα με πληροφορίες απο την Πυροσβεστική.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 53 πυροσβέστες με 17 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Ρίψεις νερού απο αέρος έκαναν μέχρι την δύση του ηλίου 4 αεροπλάνα και 5 ελικόπτερα. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και  επιχειρούσαν 103 πυροσβέστες με 24 οχήματα και  7 ομάδες Πεζοπόρων Τμημάτων. Από αέρος θα έκαναν ρίψεις 8 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη, ενώ στην κατάσβεση συμβάλουν και υδροφόρες της ΟΤΑ.

Λίγο πριν τις 14.00 το μέτωπο έσπασε στα δύο. Το ένα μέτωπο κινείται προς το βουνό και δεν ανησυχεί την Πυροσβεστική, αλλά το δεύτερο έχει κατεύθυνση προς τους οικισμούς που βρίσκονται κοντά στη Νεάπολη. Προληπτικά δόθηκε εντολή για εκκένωση πέντε οικισμών: Βάχος, Γέρμα, Δροσοπηγή, Σκαμνάκι και Νεοχώρι.

Μάνη - φωτιά

Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, έδωσε εντολή και μεταβαίνει στο σημείο κλιμάκιο της ΔΑΕΕ για τη διερεύνηση των αιτίων της πυρκαγιάς.

Φωτιά - Μάνη

Φωτιά - Μάνη

Φωτιά - Μάνη

Φωτιά - Μάνη

Φωτιά - Μάνη

Φωτιά - Μάνη

Μάνη - φωτιά

Πηγή εικόνων: αναρτήσεις κατοίκων της περιοχής στo Facebook

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO