Λάρισα

27 Ιανουαρίου 2020 09:57

Αγρότες: Κλείνουν την Εθνική Οδό με τα τρακτέρ τους

Διάβασέ μου το...

Πού αναμένεται να στηθούν αγροτικά μπλόκα και πώς θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Αγρότες: Κλείνουν την Εθνική Οδό με τα τρακτέρ τους
-

Στους δρόμους βγαίνουν από σήμερα οι αγρότες του νομού Λαρίσης. Σύμφωνα με τις αποφάσεις της πανθεσσαλικής σύσκεψης που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στα Φάρσαλα, τα μπλόκα θα στηθούν στον Τύρναβο, τα Φάρσαλα και τη Γαλήνη.

Το «βάρος» των κινητοποιήσεων αναμένεται να «σηκώσει» η Καρδίτσα, αφού εκεί τα τρακτέρ θα βγουν στον Ε65, στο Δέλτα Καρδίτσας.

Οι αγρότες των Φαρσάλων θα παρατάξουν τα τρακτέρ τους στην είσοδο της πόλης στο ύψος του γηπέδου, οι αγρότες του δήμου Κιλελέρ στην είσοδο της Γαλήνης, ενώ οι αγρότες του δήμου Τυρνάβου, αλλά και περιοχών της Ελασσόνας θα οδηγήσουν τα τρακτέρ στην έξοδο του Τυρνάβου προς Λάρισα, στο ύψος του παλιού εργοστασίου μαρμάρων Κουτόβα

Αξίζει να σημειωθεί ότι επόμενο βήμα των αγροτών είναι η μαζική παρουσία στην AGROTICA το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου, ενώ η κλιμάκωση του αγώνα θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των αγροτών στην κινητοποίηση που έχει οργανώσει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων.

Κύρια αιτήματα των διαμαρτυρόμενων αγροτών είναι οι εξευτελιστικές τιμές στο σύνολο των αγροτικών προϊόντων, το ασφαλιστικό, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ, αλλά και το μείζον θέμα του τσίπουρου που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα σε όλη την επαρχία Τυρνάβου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO