Λέσβος

29 Αυγούστου 2019 20:06

Αστυνομικοί ξεγέννησαν προσφυγοπούλα στην Μόρια (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Συνάδελφος τους, προσέφερε τις πρώτες βοήθειες σε τραυματισμένους ανήλικους. Τι λένε οι ίδιοι στην κάμερα.

Αστυνομικοί ξεγέννησαν προσφυγοπούλα στην Μόρια (βίντεο)
-

Τρεις αστυνομικοί, ένας υπαρχιφύλακας και δύο αρχιφύλακες, μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, αψήφησαν τον όποιο κίνδυνο για να σώσουν ζωές. 

Το περασμένο Σάββατο, μετά την δολοφονία ανήλικου πρόσφυγα στην Μόρια, γράφει ο ιστότοπος stonisi.gr, τα βλέμματα όλων επικεντρώθηκαν στις συνθήκες διαβίωσης παιδιών και ενηλίκων σε έναν χώρο που φιλοξενεί πολλές χιλιάδες ανθρώπων περισσότερων από τη δυναμικότητά του, το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης.
Ελάχιστοι όμως, ίσως μόνο οι αυτόπτες μάρτυρες είδαν την αυτοθυσία του αρχιφύλακα, όπου μετά τον φόνο, ο ίδιος για 15 λεπτά και μέσα σε συνθήκες πανικού, δεν σταματούσε να κάνει μαλάξεις και να παρέχει πρώτες βοήθειες, στον ανήλικο που εν τέλει εξέπνευσε, αλλά και στους υπόλοιπους ανήλικους πρόσφυγες, ώστε να μη θρηνήσουμε κι άλλη ζωή.

«Ήμουν στο περιστατικό τραυματισμού των ενηλίκων, αφού σπεύσαμε το συντομότερο ύστερα από σχετική κλήση. Προσφέραμε τις πρώτες βοήθειες και με τεχνικές ανάνηψης προσπαθήσαμε να επαναφέρουμε τον δεύτερο τραυματία που δυστυχώς κατέληξε» λέει στην κάμερα ο ίδιος ο αρχιφύλακας.

Λίγες μέρες μετά, την περασμένη Τρίτη, ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας, συνοδεύοντας Αφγανή ετοιμόγεννη στο γιατρό έξω από το ΚΥΤ Μόριας, διαπίστωσαν ότι ξεκίνησε ο τοκετός: «Κληθήκαμε να οδηγήσουμε μια ετοιμόγεννη γυναίκα στον στρατιωτικό γιατρό. Καθοδόν όμως, σπάσαν τα νερά της και έπεσε στον δρόμο. Ο τοκετός ήταν σε προχωρημένο στάδιο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βοηθήσουμε, να καθαρίσουμε το μωρό για να μπορέσει να ανασάνει, και με τη βοήθεια του στρατιωτικού γιατρού κόψαμε τον ομφάλιο λώρο. Στη συνέχεια ήρθε το ασθενοφόρο όπου παρέλαβε τη μητέρα με το μωράκι» λέει ο υπαρχιφύλακας, για να συμπληρώσει ο συνάδελφός του, αρχιφύλακας ότι «Εμείς ευτυχώς τύχαμε σε ευτυχές γεγονός! Ο στρατιωτικός γιατρός ενέργησε άψογα κι εμείς φέραμε σε πέρας την αποστολή μας στα γεννητούρια».

«Να εκφράσει κάποιος τα συγχαρητήριά του προς τους συναδέλφους μου, νομίζω ότι είναι κάτι πάρα πολύ λίγο» τόνισε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου, Ταξίαρχος, Ελευθέριος Ντουρουντούς,, συμπληρώνοντας ότι «πρόκειται για δύο περιστατικά στα οποία οι συνάδελφοί μου έδειξαν εξαιρετική δραστηριότητα, μέσα από την αναδεικνύεται τόσο η ανθρωπιά της ελληνικής αστυνομίας, του προσωπικού που υπηρετεί στην ελληνική αστυνομία, αλλά πρωτίστως ο επαγγελματισμός όλων αυτών των συναδέλφων που υπηρετούν στο Βόρειο Αιγαίο».

«Έχουμε δύο περιστατικά στα οποία οι συνάδελφοί μου με την εξαιρετική τους δραστηριότητα, προσπάθησαν να διαχειριστούν δύο ακραίες καταστάσεις. Η μία είναι το πώς σώζω μία ζωή και η άλλη στο πώς βοηθώ, ώστε να έρθει μια ζωή στον κόσμο», ανέφερε ο κ. Ντουρουντούς. 


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO