Ομορφιά/fitness

24 Μαρτίου 2015 22:14

Δημητριακά και φυτικές ίνες κατά του πρόωρου θανάτου

Text to Speech

Καλά είναι τα νέα για όσους τρώνε συχνά πλήρη δημητριακά και φυτικές ίνες, καθώς μια τέτοια διατροφή απομακρύνει τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

Νέα μεγάλη αμερικανική επιστημονική έρευνα υποστηρίζει ότι τα δημητριακά και οι φυτικές ίνες λειτουργούν ως ασπίδα για την υγεία μας, απομακρύνοντας τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, η κατανάλωση φυτικών ινών και δημητριακών μειώνει τον κίνδυνο για διάφορες χρόνιες παθήσεις όπως ο διαβήτης, ο καρκίνος, η καρδιοπάθεια και η πνευμονοπάθεια.

Η μελέτη έδειξε πως η καθημερινή κατανάλωση κατά μέσο όρο 34 γραμμαρίων πλήρων δημητριακών σχετίζεται με μια μείωση κατά 17% του κινδύνου πρόωρου θανάτου, σε σχέση με όσους καταναλώνουν μόνο 4 γραμμάρια ημερησίως.

Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτή η θετική συσχέτιση ισχύει άσχετα από την υγεία κάποιου, το βάρος του ή το αν ασκείται σωματικά. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση μιας μέσης ποσότητας 10 γραμμαρίων ινών δημητριακών μειώνει κατά 19% τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία.

VIDEO