Γενικά

09 Αυγούστου 2017 12:52

“Game of Thrones”: Χάκερ ζητούν λύτρα από την HBO

Πόσα ζητούν για να μην προβούν σε νέες διαρροές.

“Game of Thrones”: Χάκερ ζητούν λύτρα από την HBO
-

Λίγες ημέρες μετά την υποκλοπή 1,4 τεραμπάιτ δεδομένων από την ΗΒΟ και την δημοσίευση του ακυκλοφόρητου 4ου επεισοδίου από τον 7ο κύκλο του Game of Thrones, χάκερς «ξαναχτυπούν».

Μία ομάδα χάκερ που χρησιμοποιούν την κωδική ονμασία "Mr. Smith" ζητούν εκατομμύρια δολάρια ως λύτρα προκειμένου να μην προχωρήσουν στη δημοσίευση κι άλλου υλικού της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς.

Σύμφωνα με το Hollywood Reporter, στο βίντεο που έστειλαν οι χάκερ στον διευθύνοντα σύμβουλο της HBO μεταξύ άλλων αναφέρουν: "Εισβάλαμε με επιτυχία στο τεράστιο δίκτυό σας. Η HBO ήταν ένας από τους πιο δύσκολους στόχους μας αλλά το πετύχαμε (μας πήρε περίπου 6 μήνες)".

Οι χάκερ εκτός από στοιχεία για τα επόμενα επεισόδια υποστηρίζουν ότι έχουν στα χέρια τους έγγραφα εσωτερικής διανομής ανάμεσά στα οποία είναι προσφορές εργασίας και κείμενα μηνύσεων κατά της εταιρείας παραγωγής.

Απαιτούν, δε, από την εταιρεία παραγωγής να τους πληρώσει μισθούς έξι μηνών σε bitcoin, που υπονοούν ότι φτάνουν τα 6 εκατομμύρια δολάρια.

 

12345   8910
  Ακολουθήστε το antenna.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!
 Απαγορεύεται η αναπαραγωγή του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά στην πηγή antenna.gr (με ενεργό σύνδεσμο προς το antenna.gr)