Γενικά

03 Μαΐου 2015 08:20

Μάγεψε χιλιάδες θεατές ο Σάκης Ρουβάς με το «Άξιον Εστί»

Text to Speech

Χιλιάδες κόσμου στη Ν. Σμύρνη, με το χειροκρότημά τους, "φώναξαν" στον Ρουβά οτι "άξιος εστί". Video με τα τραγούδια που ερμήνευσε.

Λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ του Σαββάτου ο Σάκης Ρουβάς ανέβηκε στη σκηνή για να ερμηνεύσει το «Άξιον Εστί» του Οδυσσέα Ελύτη σε μελοποίηση του Μίκη Θεοδωράκη, με αφορμή τη συμπλήρωση των 90 χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη. 

Πάνω από 20.000 άνθρωποι, που βρέθηκαν στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, αποθέωσαν τον τραγουδιστή ενώ ερμήνευε ένα από τα κορυφαία έργα του Μίκη Θεοδωράκη. Εκείνος, απάντησε στο τέλος με ένα σεμνό «ευχαριστώ» από μικροφώνου στο πλήθος που τον αποθέωνε.

Ο Σάκης Ρουβάς ερμήνευσε το ρόλο του λαϊκού τραγουδιστή, ενώ στο ρόλο του ψάλτη ήταν ο βαρύτονος Κώστας Ραφαηλίδης και  στο ρόλο του αφηγητή ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος.

Συμμετείχαν επίσης, η χορωδία ΔΕΗ-ΔΕΔΔΗΕ σε μουσική διδασκαλία του Κωστή Κωνσταντάρα και η Orchestra Mobile με μουσική διεύθυνση από τον Θεόδωρο Ορφανίδη. 

Η αντίδραση του κόσμου που παρακολούθησε τη συναυλία ήταν θερμή  και το χειροκρότημα συνεχές στην ερμηνεία του Σάκη Ρουβά, ενώ ο ίδιος ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε διπλά χαρούμενος για τη συναυλία.

Ο Σάκης Ρουβάς έγραψε στο Facebook μετά τη συναυλία: 

«Σήμερα βίωσα μια κορυφαία στιγμή στην καλλιτεχνική μου πορεία! Ευχαριστώ πολύ τις δεκάδες χιλιάδες κόσμου που ήρθαν στην Κεντρική Πλατεία της Νέας Σμύρνης και μας στήριξε με την παρουσία του. Είμαι συγκινημένος με την αποδοχή και ευγνώμων που είχα την ευκαιρία να ερμηνεύσω το Άξιον Εστί! Μόνο ταπεινός μπορεί να είναι κανείς μπροστά στο μεγαλειώδες μουσικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη! Γιορτάζουμε τα 90 χρόνια από την γέννηση του Μίκη Θεοδωράκη, που η αθάνατη μουσική του είναι ένα οικουμενικό σύμβολο της συλλογικής μνήμης του Ελληνισμού!

Η σημερινή συναυλία είναι ένα δώρο εκείνου προς εμάς. Τον ευχαριστώ! Ευχαριστώ επίσης και τον κόσμο για την ανταπόκρισή του, το Δήμο της Νέας Σμύρνης, το Βαγγέλη Χατζατουριάν και τον μαέστρο Θεόδωρο Ορφανίδη. Ήταν μια τεράστια πρόκληση για μένα και το χειροκρότημα που δέχτηκα δικαίωσε την προσπάθειά μας. Σας ευχαριστώ μέσα από την ψυχή μου!»

Υπενθυμίζεται, ότι η επιλογή του γνωστού ποπ τραγουδιστή για την ερμηνεία του μεγάλου αυτού έργου του μουσικοσυνθέτη είχε προκαλέσει πολλές συζητήσεις

Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ:

Ένα το χελιδόνι:

 Τα υπόλοιπα τραγούδια:

VIDEO