Υγεία

21 Δεκεμβρίου 2015 22:07

“Ήρθε” το προφυλακτικό που… σκοτώνει τον HIV κι αυξάνει την απόλαυση!

Text to Speech

Αμερικανοί επιστήμονες φαίνεται πως έφτιαξαν το «σούπερ προφυλακτικό»! Θα κυκλοφορήσει στην αγορά το 2016.

“Ήρθε” το προφυλακτικό που… σκοτώνει τον HIV κι αυξάνει την απόλαυση!

 Την «επανάσταση» στον χώρο της σεξουαλικής υγείας, υπόσχεται  να φέρει νέο προφυλακτικό, το οποίο θα προστατεύει από τον ιό HIV, που ευθύνεται για το AIDS, αλλά όχι μόνο…

Η νέα επιστημονική ανακάλυψη, λένε οι ειδικοί, θα συμβάλλει και στην αύξηση της …απόλαυσης στην διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

Πρόκειται για ελπιδοφόρα καινοτομία, που ανέπτυξαν ερευνητές του «Texas A&M Health Science Center», η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ το 2016.

Το υλικό κατασκευής του βασίζεται στην υδρογέλη, ένα ισχυρό πολυμερικό με βάση το νερό. Αυτή είναι η βασική διαφορά τους από τα συμβατικά προφυλακτικά του εμπορίου, τα οποία κατασκευάζονται από latex. 

Το νέο «σούπερ προφυλακτικό» θα έχει τη δυνατότητα όχι απλά να προστατεύει από την μετάδοση του ιού HIV αλλά ακόμη περισσότερο, να τον αντιμετωπίζει μέχρι …εξάλειψης!

Χάρη στην προσθήκη ειδικών αντιοξειδωτικών ουσιών, ο HIV όχι μόνο δεν θα μεταδίδεται αλλά και θα καταστρέφεται, γεγονός που προσφέρει πρόσθετη προστασία και σε περίπτωση που κάποιο προφυλακτικό σπάση κατά την διάρκεια κάποιας πράξης. 

Η επικεφαλής της έρευνας, Mahua Choudhury, μιλώντας στο BBC, υποστήριξε ότι το εν λόγω προφυλακτικό, εκτός των άλλων, θα μπορεί να προσφέρει μεγαλύτερη απόλαυση κατά την διάρκεια του σεξ, χάρη στα συστατικά που θα περιέχει. 

«Πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν θέλουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικό, διότι μειώνεται η σεξουαλική ευχαρίστηση. Το αντιοξειδωτικό που θα περιέχει το προφυλακτικό, ενεργοποιεί νευροδιαβιβαστές που μαζί με τις νευρικές απολήξεις, θα δίνουν μεγαλύτερη σεξουαλική ευχαρίστηση», λένε οι ερευνητές.

VIDEO