Υγεία

05 Σεπτεμβρίου 2016 13:14 Τελευταία ενημέρωση : -

“Άκου το Σώμα Σου” στα φαρμακεία

Text to Speech

Δωρεάν ενημέρωση και εξετάσεις για τον διαβήτη μέσω των φαρμακείων.

“Άκου το Σώμα Σου” στα φαρμακεία

Την Τετάρτη, 31 Αυγούστου ξεκινά η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού «Άκου το Σώμα Σου» μέσω των ελληνικών φαρμακείων. Η καμπάνια έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τον Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 2 (ΣΔΤ2) και να παρέχει στους δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Η εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται, από ιατρικές επιστημονικές εταιρίες, που θα προτρέπουν τα μέλη τους να υποδέχονται στα ιατρεία τους ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα, οι φαρμακοποιοί που θα ολοκληρώνουν την εκπαίδευση τους μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια, θα μπορούν να ενημερώνουν πελάτες των φαρμακείων τους που πάσχουν από ΣΔΤ2 και ταυτόχρονα να τους προτρέπουν να πραγματοποιήσουν εξετάσεις μέτρησης γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης σε διαγνωστικά εργαστήρια που υποστηρίζουν την εκστρατεία και στη συνέχεια να επισκεφθούν ειδικούς ιατρούς, οι οποίοι θα τους παρέχουν δωρεάν διαγνωστικό έλεγχο.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Λουράντος, σημειώνει ότι «οι φαρμακοποιοί στηρίζουν οποιαδήποτε δράση βοηθά στην σωστή ενημέρωση των ασθενών και την πρόληψη που αποδεδειγμένα συντελούν στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ασθενειών. Οι επιστημονικές ιατρικές εταιρείες αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ φαρμακοποιών και ιατρών και συντελούν στην ορθή λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας όπου το φαρμακείο έχει καταλυτικό ρόλο» ενώ ο Ιωάννης Μακρυγιάννης, Γενικός Γραμματέας Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ, αναφέρει ότι η πρωτοβουλία αυτή, έρχεται να συμπληρώσει το πρόγραμμα εντατικής εκπαίδευσης των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδος, μέσα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που πραγματοποιούνται και την παροχή υπηρεσιών πρόληψης μέσα από τα φαρμακεία.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Νικόλαος Παπάνας συμπληρώνει ότι «η εκστρατεία ενημέρωσης κοινού για τον ΣΔΤ2, είναι μια πρόκληση αντιμετώπισης του κενού ενημέρωσης – ευαισθητοποίησης για ένα πολύ σημαντικό χρόνιο νόσημα και η ΕΔΕ προσβλέπει με ενδιαφέρον στα θετικά της αποτελέσματα. Οι συνάδελφοι που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν μπορούν να επισκεφτούν το www.ede.gr για να ενημερωθούν για περισσότερες πληροφορίες».

VIDEO