Εκδηλώσεις

24 Αυγούστου 2017 21:14

Γκαλά όπερας για την Μαρία Κάλλας και το μιούζικαλ Ερωτόκριτος από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Text to Speech

Η Εθνική Λυρική Σκηνή θα τιμήσει την μνήμη της Μαρία Κάλλας και θα ξαναπαρουσιάσει το μιούζικαλ «Ερωτόκριτος».

Γκαλά όπερας για την Μαρία Κάλλας και το μιούζικαλ Ερωτόκριτος από την Εθνική Λυρική Σκηνή

Με αφορμή την συμπλήρωση 40 ετών από τον θάνατο της Μαρία Κάλλας, το 1977 στο Παρίσι, η Εθνική Λυρική Σκηνή θα την τιμήσει με ένα μοναδικό Γκαλά Όπερας, στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, στις 14 Σεπτεμβρίου στις 21:30.

Τρεις σπουδαίες υψίφωνοι της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, με διεθνή σταδιοδρομία, οι Τσέλια Κοστέα, Μυρτώ Παπαθανασίου, Χριστίνα Πουλίτση, θα ερμηνεύσουν αποσπάσματα από όπερες των Τζουζέππε Βέρντι, Σαρλ Γκουνό, Λεό Ντελίμπ, Τζάκομο Πουτσίνι, Ουμπέρτο Τζιορντάνο, Γκαετάνο Ντονιτσέττι, Βιντσέντζο Μπελλίνι, που σημάδεψε με τις θεϊκές ερμηνείες της η Μαρία Κάλλας.

Την Ορχήστρα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα διευθύνει ο Ηλίας Βουδούρης. Το Γκαλά Όπερας Μαρία Κάλλας, πραγματοποιείται σε συνεργασία με το New York Times Athens Democracy Forum, ένα διεθνές φόρουμ για τη Δημοκρατία.

Γκαλά - Μαρία Κάλλας - Ερωτόκριτος - Ηρώδειο - Εθνική Λυρική Σκηνή

«Ερωτόκριτος»

Το μιούζικαλ Ερωτόκριτος, η μεγάλη επιτυχία που εγκαινίασε την Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος τον περασμένο Μάιο, παρουσιάζεται για μια μοναδική παράσταση στο Ηρώδειο στις 15 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο Δημήτρης Μαραμής υπογράφει τη μουσική, το λιμπρέτο, αλλά και τη μουσική διεύθυνση του Ερωτόκριτου, ενώ η σκηνοθεσία, η χορογραφία και το σκηνικό είναι του Κωνσταντίνου Ρήγου.

 

VIDEO