Πολιτισμός

26 Αυγούστου 2018 23:47

Εγκαινιάστηκε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου (εικόνες)

Text to Speech

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στον νέο υπερσύγχρονο χώρο, που θα αναδείξει την πλούσια ιστορία της Μεσσηνίας.

Εγκαινιάστηκε το Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου (εικόνες)

Με μια λιτή τελετή έγιναν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Πύλου από τον Υυφυπουργό Πολιτισμού, Κωνσταντίνο Στρατή. Μεταξύ άλλων, στα εγκαίνια έδωσαν το “παρών” ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, και εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων και τοπικών αρχών.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστας Στρατής, αφιέρωσε την τελετή σε όσους δούλεψαν για να ξεκινήσει, να προχωρήσει αλλά και να ολοκληρωθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτό το σημαντικό έργο.

Στην ομιλία του, αναφέρθηκε στη διαχρονική φροντίδα που επιδεικνύει το Υπουργείο Πολιτισμού για την προστασία και την ανάδειξη του πλουσιότατου πολιτιστικού αποθέματος της Πυλίας και ευρύτερα της Μεσσηνίας.

ΠΥΛΟΣ - ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Όσον αφορά στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Πύλου, τόνισε ότι έχει διαμορφωθεί σύμφωνα με τις πιο σύγχρονες μουσειολογικές αντιλήψεις. «Είναι ένα μουσείο που συνομιλεί με τον σημερινό επισκέπτη, διευκολύνοντάς τον να ανακαλύψει τον πολιτισμό και την ιστορία παλαιότερων κοινωνιών. Και αυτό μέσα από καινοτόμους τρόπους παρουσίασης, που υποστηρίζονται από ψηφιακές εφαρμογές και εντάσσονται αρμονικά στο ιστορικό κτήριο του Μαιζώνος», σημείωσε ο κ. Στρατής.

ΠΥΛΟΣ - ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Στόχος του Υπουργείου, όπως επεσήμανε ο κ. Στρατής, είναι «η κοινωνικοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, δηλαδή το άνοιγμά της στην κοινωνία και η σύνδεσή της με τη σύγχρονη ζωή και τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία. Στο πλαίσιο αυτό, το Νιόκαστρο της Πύλου μπορεί να αποτελέσει οργανικό κομμάτι της σύγχρονης πόλης, ως πολυχώρος πολιτισμού μέσα σε ένα υπέροχο φυσικό περιβάλλον, προσφέροντας στον επισκέπτη μια ολοκληρωμένη εμπειρία ψυχαγωγίας, με την ουσιαστική έννοια του όρου».

ΠΥΛΟΣ - ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΥΛΟΣ - ΝΕΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Πηγή φωτογραφιών: Messinia Live