Εκδηλώσεις

27 Οκτωβρίου 2018 19:53

Μαθητές λύνουν το “Μυστήριο του Κήπου” στο Μεσολόγγι (εικόνες)

Text to Speech

Μαθητές του Δημοτικού βρέθηκαν στον «Κήπο των Ηρώων», ο οποίος είχε μετατραπεί σε εργαστήριο βιωματικής μάθησης.

Μαθητές λύνουν το “Μυστήριο του Κήπου” στο Μεσολόγγι (εικόνες)

«Το μυστήριο του Κήπου» προσπάθησαν να λύσουν μαθητές της Έκτης Τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Μεσολογγίου.

Ο Κήπος των Ηρώων μεταμορφώθηκε σε ένα μεγάλο εργαστήρι βιωματικής μάθησης της νεότερης ιστορίας της πόλης.

Σύμφωνα με το onairnews.gr, τα παιδιά έπαιξαν, έλυσαν γρίφους και ολοκλήρωσαν όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν. Οι μικροί εξερευνητές θα θυμούνται για πάντα την υπέροχη αυτή εμπειρία τους!

Η ιδέα για το παιχνίδι και η άψογη διοργάνωση ανήκει στο Σύλλογο Φίλων της Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός». Θερμοί υποστηρικτές ήταν η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας και ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Πριν την έναρξη, ο αρχιμουσικός κ. Μάκης Κουτσαγγέλης ανέλυσε πως φτάσαμε στην υλοποίηση της ιδέας ενώ ο Πρόεδρος του συλλόγου κ. Τάκης Φωλιάς αναφέρθηκε στις δράσεις ανάδειξης της τοπικής ιστορίας που κάνει ο σύλλογος. Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς αναφέρθηκε στην Ιερότητα του χώρου που ήταν πάντα τόπος επίσκεψης μαθητών, ενώ Χαιρετισμό απηύθυνε εκ μέρους του Δημάρχου ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου κ. Τάσος Σκαρμούτσος.

Mεσολόγγι - Κήπος Ηρώων - παιχνίδι

Την έναρξη του παιχνιδιού έκανε ο Νικόλαος Ζαχαριάς, Διευθυντής του Εργαστηρίου Αρχαιομετρίας και Πρόεδρος του Τμήματος  Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, που ήταν επικεφαλής της ομάδας που έκανε πρόσφατα τη χρονολόγηση του Πανάγιου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.

Mεσολόγγι - Κήπος Ηρώων - παιχνίδι

Το παιχνίδι απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Έκτης Τάξης του Δημοτικού των σχολείων του Δήμου μας και θα συνεχιστεί τα προσεχή Σάββατα.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες από τη δράση στο onairnews.gr

VIDEO