Life

18 Ιουνίου 2019 07:35

VICE Specials: Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

Διάβασέ μου το...

Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ παρουσιάσει στον ΑΝΤ1 το ελληνικό βραβείο του Vice.

VICE Specials: Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές
-

Την Τρίτη 18 Ιουνίου, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές».

Το VICE παρουσιάζει ένα επεισόδιο για τους σκύλους-βοηθούς στην Ελλάδα μέσα από προσωπικές ιστορίες ανθρώπων που έχουν ταυτίσει τη διαδρομή τους με εκείνους.

Συναντάμε την Έλενα Παλάγκα, τη μοναδική πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στη χώρα, με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ίδια μας μιλά για το πώς το πάθος της για τα ζώα την οδήγησε να ασχοληθεί επαγγελματικά με το κομμάτι της εξειδικευμένης εκπαίδευσης σκύλων-βοηθών.

Γνωρίζουμε τους δύο σκύλους βοηθούς συνεδριών - Nina και Wall-Ε-, με τους οποίους επισκεπτόμαστε κοινωνικές δομές όπου φιλοξενούνται άτομα τρίτης ηλικίας, ορισμένοι με ανιακά σύνδρομα. Τέλος, η Έλενα μας μιλά για την Αθηνά, τον  σκύλο-βοηθό που εκπαιδεύει εδώ και δύο χρόνια, και η οποία πρόκειται πολύ σύντομα να παραδοθεί σε παιδί με αναπηρία στην Αθήνα.

VICE SPECIALS - Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

Μετά τη Θεσσαλονίκη ταξιδεύουμε στην Καλαμπάκα, όπου περνάμε δύο μέρες με την οικογένεια του 8χρονου Γιώργου Μάνη που εδώ και δύο χρόνια έχει τον πρώτο σκύλο-βοηθό, Mike.

Οι γονείς του Γιώργου, Δέσποινα και Μάκης, αφηγούνται πώς ήρθε στα χέρια τους ο σκύλος- βοηθός και εξομολογούνται πώς το ξανθό λάμπραντορ είναι για αυτούς το δεύτερο παιδί τους και για τον Γιώργο ο καλύτερος και πιστός φίλος του. Ο  Mike αποτελεί, πια, το κίνητρο που έψαχνε ο μικρός Γιώργος για να συνεχίσει να προσπαθεί, μετά το σοβαρό περιστατικό υγείας που του συνέβη σε ηλικία τριών ετών.

VICE SPECIALS - Σκύλοι που Αλλάζουν Ζωές

  • Έρευνα/ Παραγωγή: Κατερίνα Βασιλείου
  • Κάμερα: Τάσος Σκαρής, Νίκος Βλαχάκης
  • Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
  • Μοντάζ: Γωγώ Μπεμπέλου

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ