Life

16 Ιουλίου 2019 15:58 Τελευταία ενημέρωση : 16 Ιουλίου 2019 17:34

VICE: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ψαράδες για την τραγωδία στο Μάτι (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Πως περιγράφουν τις δραματικές ώρες της τραγωδίας και τις πράξεις αυτοθυσίας τους, με στόχο να βοηθήσουν όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούσαν.

VICE: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από ψαράδες για την τραγωδία στο Μάτι (βίντεο)
-

Την Τρίτη 16 Ιουλίου, στις 01:45, το ελληνικό γραφείο του VICE παρουσιάζει στον ANT1 το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Μάτι από τη Θάλασσα».

Στις 23 Ιουλίου συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πυρκαγιά στο Μάτι, την πιο καταστροφική φωτιά που έχει συμβεί στην Ελλάδα  και στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Το VICE συνάντησε τρεις ψαράδες, που αψηφώντας τον κίνδυνο  έσωσαν τον κόσμο που, τον Ιούλιο του 2018, είχε εγκλωβιστεί στο Κόκκινο Λιμανάκι.

Συναντήσαμε τον Γιάννη Αθηναίου και την 20χρονη κόρη του Ναταλία, η οποία το βράδυ της πυρκαγιάς κολυμπούσε από το καΐκι τους μέχρι την ακτή για να βγάλει τους ανθρώπους που δεν μπορούσαν.

 Vice - Μάτι - Μαρτυρίες

Πήγαμε ξανά στο Μάτι με το καΐκι του Ιμάντ Ελ Χαμίσι και γνωρίσαμε και τον Μαχμούντ Μούσσα, τους δύο Αιγύπτιους ψαράδες, που πήραν την ελληνική ιθαγένεια, ως επιβράβευση για τη σημαντική βοήθεια που πρόσφεραν στη διάσωση των εγκλωβισμένων.

Μας περιέγραψαν πώς έζησαν τα γεγονότα της 23ης Ιουλίου, αν φοβήθηκαν ότι δεν θα ξαναέβλεπαν τα παιδιά τους και για το αν άλλαξε τη ζωή τους η ελληνική ιθαγένεια.

Vice - Μάτι - Μαρτυρίες

Vice - Μάτι - Μαρτυρίες
  • Έρευνα/ Παραγωγή: Ελίζα Μπενβενίστε
  • Δ/νση Φωτογραφίας: Θοδωρής Κωνσταντίνου
  • Κάμερα: Δημήτρης Ζιβόπουλος
  • Ήχος: Βασίλης Ζαμπίκος
  • Μοντάζ: Μαρία Κουνάβη 

Δείτε όλα τα επεισόδια της σειράς ντοκιμαντέρ VICE Specials εδώ: https://video.vice.com/gr