Life

23 Ιουλίου 2019 15:21

Ρουβάς: Η συγκινητική φωτογραφία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι (εικόνα)

Διάβασέ μου το...

«Ραγίζει» καρδιές το μήνυμα και η φωτογραφία του Σάκη Ρουβά για την επέτειο της εθνικής τραγωδίας.

Ρουβάς: Η συγκινητική φωτογραφία για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι (εικόνα)
-

Ημέρα πένθους σήμερα για την χώρα μας, καθώς συμπληρώνεται ένας χρόνος την φονική πυρκαγιά που κατέκαψε το Μάτι και κόστισε την ζωή σε 102 ανθρώπους.

Η πύρινη λαίλαπα είχε απειλήσει και το σπίτι του του Σάκη Ρουβά στον Νέο Βουτζά. Η Κάτια Ζυγούλη βρισκόταν μόνη με τα παιδιά στο σπίτι τους καθώς εκείνος έλειπε για εμφανίσεις και είχε βιώσει τον φόβο και την αγωνία της φωτιάς.

Με αφορμή την θλιβερή αυτή επέτειο, ο δημοφιλής τραγουδιστής δημοσίευσε στο Instagram μια συγκλονιστική φωτογραφία και έγραψε στη λεζάντα τα εξής:

«Μια καταστροφή που δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ξεχάσουμε, όσο κι αν δεν αντέχουμε να δεχτούμε το μέγεθός της. Έναν χρόνο μετά και οι πληγές μένουν ανοιχτές. Για όσους έχασαν τους δικούς τους ανθρώπους. Για όσους είδαν να σβήνονται τα μέρη με τις πιο όμορφες αναμνήσεις τους και με αργούς ρυθμούς προσπαθούν να ξαναχτίσουν την καθημερινότητα που έχασαν. Για το περιβάλλον μας, που στερήθηκε ακόμα μια ανάσα πράσινου και κινδυνεύει να μην αναβιώσει από τα καμένα κλαδιά και τα ξερά χόρτα που ακόμα σχηματίζουν “βουνά” στις γειτονιές μας.

Κι ενώ οι μνήμες είναι ακόμα νωπές, και η οργή και ο πόνος παραμένουν στους ανθρώπους που ψάχνουν να ξαναβρούν την “κανονικότητα” τους, δεν μπορούμε παρά να αναζητούμε την ελπίδα πως μέσα από τις στάχτες θα φυτρώσει και πάλι η ζωή και το χαμόγελο. Ελπίδα πως μια τέτοια καταστροφή δεν θα επαναληφθεί και πως μέσα από την τραγικότητά της, πήραμε ακόμα ένα μάθημα».

Σάκης Ρουβάς - μήνυμα - Μάτι

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ