Life

11 Σεπτεμβρίου 2019 19:18

Πορτοκάλογλου - Τσακνής: Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

Διάβασέ μου το...

«Ράγισαν» καρδιές στην κηδεία του σπουδαίου τραγουδοποιού. Με σπασμένη φωνή και δάκρυα οι αποχαιρετισμοί από τον Διονύση Τσακνή, τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τον γιατρό του.

Πορτοκάλογλου - Τσακνής: Οι συγκλονιστικοί επικήδειοι για τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα
-

Σε κλίμα οδύνης φίλοι, συνεργάτες και κυρίως αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά τον σπουδαίο τραγουδοποιό Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στον απλό κόσμο που κατέκλυσε τον αύλειο χώρο του κοιμητηρίου, αλλά και στους καλλιτέχνες, φίλους και συνοδοιπόρους του αγαπημένου τραγουδοποιού, όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Διονύσης Τσακνής, ο Θάνος Μικρούτσικους, η Ελένη Ράντου, η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Γιάννης Μπαχ Σπυρόπουλος, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Αντώνης Μιτζέλος, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Μίλτος Πασχαλίδης, ο Γιάννης Ζουγανέλης και πολλοί ακόμα. Από τον πολιτικό χώρο, παραβρέθηκαν επίσης, o Στέφανος Τζουμάκας, καθώς και τα στελέχη του ΚΚΕ, Σπύρος Χαλβατζής και Νίκος Σοφιανός.

Το θλιβερό καθήκον των επικήδειων ανέλαβαν ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Διονύσης Τσακνής και ο προσωπικός του γιατρός Δ. Ράπας., οι οποίοι φανερά με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια εξέφρασαν λόγια αγάπης και βαθιάς οδύνης.

ΛΑΥΡΕΝΤΗΣ ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ - ΚΗΔΕΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου είπε με λυγμούς:

«Χθες το βράδυ αντί να τραγουδάμε στο Ηρώδειο έπρεπε να καθίσω να γράψω αυτό τον αποχαιρετιστήριο λόγο. Μπήκες την πρώτη μέρα θυμάμαι στο στούντιο φουριόζος αλλά μετά έσκασες ένα μεγάλο χαμόγελο και κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν χρυσό άνθρωπο . Από τη πρώτη στολή η που βρεθήκαμε στη σκηνή ήταν σαν να είμαστε μαζί για χρόνια . Ο τίτλος μας είναι 40 χρόνια επιτυχία . Είχες το χάρισμα της επικοινωνίας με τον κόσμο. Ο Λαυρέντης , ο Μελωδός μου, έλεγα. Σαν κεραυνός έπεσε στα κεφάλια μας το τραγικό νέο και θρηνούμε όλοι το δικό μας άνθρωπο. Μοιραστήκαμε τα πάντα σαν αδέρφια. Μου μιλούσε για τις μεγάλες του αγάπες τη σύντροφο του Ελένη , την κόρη του Κλάρα, τον αδερφό του και τους φίλους του. Η τελευταία μας συναυλία ήταν την Παρασκευή και μου είπε: Τι άλλο θέλουμε Νικολάκη μου, δεν μας βαρέθηκε τόσα χρόνια ο κόσμος και έρχονται κι ακούν τα τραγουδάκια μας. Έφυγε χαρούμενος. Καλό σου ταξίδι, φίλε μου»

Ο γιατρός του είπε:

«Όταν δημιουργήθηκαν τα προβλήματα με την καρδιά του, μου έλεγε ότι δεν φοβάται τίποτα. Η κόρη του ήταν τότε τεσσάρων ετών κι έλεγε « έχω μια κόρη που πρέπει να μεγαλώσω. Ήταν ο πιο πειθαρχημένος ασθενής . Δυστυχώς αυτή τη φορά έπαθε ανακοπή. Ο Λαυρέντης είχε μια κακοήθη στεφανοειδή νόσο, η οποία έτυχε στα 43 του. Δυστυχώς το έμφραγμα οδήγησε στην ανακοπή. Λαυρέντη αγαπημένε, καλό ταξίδι κι εκεί στον παράδεισο που σε περιμένουν οι φίλοι σου να σκαρώνετε τραγουδάκια» είπε με συγκίνηση ο γιατρός του, ενώ υπογράμμισε ότι νοιαζόταν για την κόρη του Μαρία-Κλάρα, για την οποία πάλευε για τη ζωή κι όχι για τον ίδιο».

«Θα μου λείψεις, σε αγαπάω Λάρυ», είπε ο Διονύσης Τσακνής