Life

28 Φεβρουαρίου 2020 07:40

Ο Χοακίν Φίνιξ, παραγωγός σε ντοκιμαντέρ για τη συναίσθηση των χοίρων

Διάβασέ μου το...

Το «Gunda», του βραβευμένου Ρώσου κινηματογραφιστή Βίκτορ Κοσακόφσκι, εξετάζει την καθημερινή ζωή ενός θηλυκού χοίρου και των συντρόφων της

Ο Χοακίν Φίνιξ, παραγωγός σε ντοκιμαντέρ για τη συναίσθηση των χοίρων
-

Ο βραβευμένος με Όσκαρ και εδώ και πολύ καιρό βίγκαν Χοακίν Φίνιξ είναι εκτελεστικός παραγωγός ενός καινούργιου ντοκιμαντέρ για τη συναίσθηση των χοίρων. Το ντοκιμαντέρ «Gunda» -δημιούργημα του βραβευμένου Ρώσου κινηματογραφιστή Βίκτορ Κοσακόφσκι- εξετάζει την καθημερινή ζωή ενός θηλυκού χοίρου και των συντρόφων της στο αγρόκτημα: δύο αγελάδων και μιας μονοπόδαρης κοτούλας. Είναι μια τίμια θεώρηση της σχέσης των ανθρώπων με τα ζώα στη φάρμα.

Ο Φίνιξ «συγκινήθηκε βαθιά από την ταινία» και τη δεξιοτεχνία του Κοσακόφσκι. «Το "Gunda" είναι μια καθηλωτική οπτική της συναίσθησης στα ζωικά είδη, η οποία, συνήθως, και πιθανώς επίτηδες, αποκρύβεται από τη δική μας θέαση του κόσμου» δήλωσε, στο Screen Daily.«Οι εκδηλώσεις υπερηφάνειας και λατρείας, διασκέδασης και ευτυχίας με τα φιλοπερίεργα μικρά της, ο πανικός της, η απόγνωσή της και η απόλυτη συντριβή της ενώπιον βάναυσου δόλου, είναι επαληθεύσεις του με πόσο όμοιο τρόπο όλα τα βιολογικά είδη αντιδρούν και ανταπεξέρχονται σε όλα όσα συμβαίνουν στις αντίστοιχες ζωές μας» πρόσθεσε.

Η προηγούμενη δουλειά του Κοσακόφσκι περιλαμβάνει το ντοκιμαντέρ του 2018 «Aquarela», στο οποίο ο Ρώσος κινηματογραφιστής έστρεψε τον φακό του σε υδάτινους πόρους σε όλον τον κόσμο, από παγωμένες λίμνες μέχρι καταρράκτες. Η παγκόσμια πρεμιέρα του «Gunda» έγινε την περασμένη Κυριακή, στο πλαίσιο της Berlinale.