Life

30 Μαΐου 2021 20:07

“Special Report” για τα κρυπτονομίσματα (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Η εμφάνιση και η γιγάντωση τους ανά τον πλανήτη, η εδραίωση τους στην Ελλάδα και το ρίσκο των ψηφιακών επενδύσεων.

“Special Report” για τα κρυπτονομίσματα (εικόνες)
-

Από το 2008, όταν έκανε την εμφάνισή του το Bitcoin μέχρι σήμερα, που η αξία του ισοδυναμεί με δεκάδες χιλιάδες ευρώ, τα κρυπτονομίσματα έχουν κυριεύσει τον ψηφιακό κόσμο και πραγματοποιούν αργά και σταθερά την είσοδό τους στον αναλογικό.  Άλλα δημοφιλή και άλλα λιγότερο γνωστά, τα κρυπτονομίσματα σήμερα αποτελούν μια ψηφιακή αγορά, της οποίας η κεφαλαιοποίηση, παρότι ευμετάβλητη, εκτιμάται πως ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

Special Report

Αυτή την Κυριακή 30 Μαΐου, στις 00:45, το «Special Report» ερευνά τον κόσμο των κρυπτονομισμάτων και την εδραίωσή τους στη χώρα μας. 

Η Μαρία Σαράφογλου συνομιλεί με επενδυτικούς συμβούλους και οικονομικούς αναλυτές που εξηγούν τα χαρακτηριστικά των κρυπτονομισμάτων και το ρίσκο των ψηφιακών επενδύσεων, αλλά και με πρώην «miners», οι οποίοι μιλούν για την «εξόρυξη» των κρυπτονομισμάτων που είδε σε όλο τον κόσμο ιδιαίτερη άνθιση την περίοδο της πανδημίας.

Με την κάμερα της εκπομπής αγοράζει κρυπτονομίσματα σε ένα ΑΤΜ κρυπτονομισμάτων στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε μία online πλατφόρμα συναλλαγών.

Special Report

Ποια τεχνολογία βρίσκεται πίσω από τη διάδοση των κρυπτονομισμάτων και κατά πόσο αποτελεί απειλή για τη «συστημική» οικονομία;

Καθηγητές χρηματοοικονομικών, αλλά και ο καθηγητής πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου και του ΕΚΠΑ, και επικεφαλής επιστήμονας του κρυπτονομίσματος «Cardano», Άγγελος Κιαγιάς, δίνουν τις απαντήσεις.  

Special Report

Special Report

Η Βασιλική Λαζαράκου, πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έχει αναλάβει την εποπτεία των συναλλαγών με χρήση κρυπτονομισμάτων, εξηγεί τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται και την πρόκληση του εντοπισμού συναλλαγών που σχετίζονται με παράνομες δραστηριότητες.

Special Report

Στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ο επικεφαλής Βασίλης Παπακώστας μιλά για την αυξανόμενη χρήση κρυπτονομισμάτων στο ηλεκτρονικό έγκλημα και στη χώρα μας.

Special Report

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για την πραγματική και την ψηφιακή οικονομία; Και ποια θα είναι η εξέλιξη των κρυπτονομισμάτων;

«Special Report»: Κάθε Κυριακή, στις 00:45 

#SpecialReportGR

Facebook: SpecialReportGR

Twitter: SpecialReportGR

Instagram: specialreportgr

Ειδήσεις σήμερα:

Πυροβολισμοί στα Σεπόλια

Σπείρα διακινούσε “σίσα” με “καβάτζα” ένα... αυτοκίνητο (βίντεο)

Self test: Δωρεάν για τις ηλικίες 18 έως 30 ετών