Life

28 Ιανουαρίου 2022 14:13

“Special Report” για τις γυναικοκτονίες (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Την ώρα που τα περιστατικά έμφυλης βίας στη χώρα μας πολλαπλασιάζονται, το «Special Report» ανοίγει τον φάκελο των γυναικοκτονιών.

“Special Report” για τις γυναικοκτονίες (εικόνες)
-

Στις 22 Σεπτεμβρίου 2021, ο χρόνος σταμάτησε για την 32χρονη Ντόρα Ζαχαριά. Η εκπαιδευτικός από τη Ρόδο έπεσε νεκρή, δολοφονημένη από τον πρώην σύντροφό της, λίγες ημέρες μετά τον χωρισμό τους. Ήταν η 11η στην «κόκκινη» λίστα των γυναικών που δολοφονήθηκαν από νυν και πρώην συντρόφους ή συζύγους τους την περασμένη χρονιά. Ακολούθησαν, ως το τέλος της χρονιάς, ακόμη έξι γυναικοκτονίες... 

Την ώρα που τα περιστατικά έμφυλης βίας, που πλέον βλέπουν το φως της δημοσιότητας στη χώρα μας, πολλαπλασιάζονται, το «Special Report» ανοίγει τον φάκελο των γυναικοκτονιών.

Τι μορφή μπορεί να πάρει η βία απέναντι σε μία γυναίκα; Πότε και γιατί ενδέχεται να κλιμακωθεί και να καταλήξει σε γυναικοκτονία; Υπάρχουν κοινά χαρακτηριστικά στη συμπεριφορά των δραστών που μπορούν να λειτουργήσουν προειδοποιητικά; 

SPECIAL REPORT

Ο Γιάννης Παπαδόπουλος ταξιδεύει στη Ρόδο και συναντά την οικογένεια και τις κοντινές φίλες της Ντόρας Ζαχαριά. Μέσα από αποκαλυπτικές συνεντεύξεις και μοναδικές μαρτυρίες, ξετυλίγεται η ιστορία της σχέσης της με τον μετέπειτα δολοφόνο της. Τι έλαβε χώρα προτού ο Κώστας Μοίρας στρέψει το όπλο του προς την 32χρονη γυναίκα και, λίγο αργότερα, προς τον εαυτό του; Στο φως, έρχονται στοιχεία για τη συμπεριφορά του, αλλά και το ταραγμένο παρελθόν που φαίνεται να έκρυβε.  

SPECIAL REPORT - ANT1

Θα μπορούσε να είχε αποτραπεί με κάποιο τρόπο η δολοφονία της Ντόρας;  Στην κάμερα της εκπομπής μιλά και μία πρώην σύντροφος του δράστη που βίωσε κακοποιητική συμπεριφορά από τον ίδιο. Η εγκληματολόγος Έλενα Συρμαλή και η συνεργάτης του Κέντρου για τα Έμφυλα Δικαιώματα και την Ισότητα «Διοτίμα» Μαρίνα Φαρμακίδη, φέρνουν στο προσκήνιο το μοτίβο συμπεριφοράς των δραστών, τις μορφές που μπορεί να λάβει η έμφυλη βία, και αναλύουν γιατί μας απασχολούν όλο και πιο συχνά υποθέσεις με θύματα γυναίκες. 

#SpecialReportGR

  • Facebook: SpecialReportGR
  • Twitter: SpecialReportGR
  • Instagram: specialreportgr 

Ειδήσεις σήμερα: 

“Ενώπιος Ενωπίω” – Ελισάβετ Κωνσταντινίδου: Θα ήθελα να ήμουν η Ρένα Βλαχοπούλου

Υπουργείο Υγείας – ΗΔΙΚΑ: Παράταση συνταγών και παραπεμπτικών

Κορονοϊός – Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος λίγων μηνών

Gallery

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ