Quantcast

Life

25 Μαΐου 2022 11:52 Τελευταία ενημέρωση : 25 Μαΐου 2022 17:39

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: η ένταση στην δίκη, ο Λιανός και το κάψιμο του αυτοκινήτου (βίντεο)

Διάβασέ μου το...

Με αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων άρχισε την Τετάρτη η δίκη. Τι λέει ο ηθοποιός Περικλής Λιανός για την συνεργασία που τον “σημάδεψε” και για την συμπεριφορά του κατηγορούμενου καλλιτέχνη.

“Το Πρωινό” - Φιλιππίδης: η ένταση στην δίκη, ο Λιανός και το κάψιμο του αυτοκινήτου (βίντεο)

Με καθυστέρηση μιας ώρας ξεκίνησε την Τετάρτη η ακροαματική διαδικασία στην δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Η ένταση προκλήθηκε "από την έλλειψη ενός παραστατικού, ενός παραβόλου που λείπει από τον φάκελο.

Η πλευρά του κ. Δημητρακόπουλου, συνηγόρου του Πέτρου Φιλιππιδη λέει πως είναι ζήτημα ουσίας για να μπορεί να εκπροσωπηθεί από δικηγόρο η τρίτη μηνύτρια του ηθοποιού στην δίκη, ο συνήγορος της οποίας όμως απαντά πως στο παράβολο του μπορεί να μην υπάρχει το όνομα της μηνύτριας, υπάρχει όμως το δικό του και έτσι δεν υπάρχει κάποιο κόλλημα για την νομική εκπροσώπηση της μηνύτριας του Πέτρου Φιλιππίδη".

Στην συνέχεια, η διαδικασία διακόπηκε ακόμη δύο φορές, όπως μετέδωσε η δικαστική συντάκτρια του ΑΝΤ1, Λία Κοντοπούλου, στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του σταθμού:

Το δικαστήριο, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, απέρριψε την ένσταση, ωστόσο η συζήτηση της θέσης των συνηγόρων του ηθοποιού, χαρακτηρίστηκε από κλιμακούμενη ένταση η οποία κορυφώθηκε με την έντονη αντιπαράθεση των συνηγόρων του Φιλιππίδη με την πρόεδρο.

Οι τόνοι ανέβηκαν και με τις τοποθετήσεις συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής που έκαναν λόγο για «αντιδεοντολογική δικηγορική συμπεριφορά» εκφράζοντας μάλιστα προβληματισμό για τον λόγο που η υπεράσπιση «επιλέγει ένα τριτεύον ζήτημα για να καθυστερήσει τη διαδικασία».

Οι συνήγοροι του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος και Κική Πακιρτζίδου, τόνισαν, επικαλούμενοι νομολογία του Αρείου Πάγου, ότι εφόσον απουσιάζει το παράβολο από την δικογραφία το δικαστήριο δεν μπορεί να νομιμοποιήσει την παράσταση Πολιτικής Αγωγής. Η ένταση κλιμακώθηκε όταν η πρόεδρος επιχείρησε να κατευνάσει τα πνεύματα, κίνηση που προκάλεσε επιπλέον εκνευρισμό στην πλευρά του κατηγορούμενου, η οποία έστρεψε τα πυρά της στην Έδρα.

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: Θα ζητήσω να έρθει να παρακολουθεί την δίκη επιθεωρητής έτσι όπως συντονίζετε!

Πρόεδρος: Να ζητήσετε ό, τι θέλετε!

Με την απόφαση απόρριψης του θέματος που έθεσαν οι συνήγοροι του ηθοποιού, η υπεράσπιση επέμεινε στο αίτημα της, με την πρόεδρο να αναφέρει στους δύο συνηγόρους του ηθοποιού πως εφόσον διαφωνούν θα μπορούσαν να ασκήσουν έφεση και αίτηση αναίρεσης της παρεμπίπτουσας απόφασης.

Η φράση της προκάλεσε έκρηξη της υπεράσπισης. «Με αυτό που λέτε, δημιουργείται η εντύπωση πως μπορεί να γίνεται η δίκη για το θεαθήναι» τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος, ενώ η κ. Πακιρτζίδου πρόσθεσε: «Είπατε μόλις στον κ. Φιλιππίδη "για μας είστε ένοχος". Αυτό είναι μεροληψία εις βάρος του κατηγορουμένου. Θέλω διακοπή να συνεννοηθώ με εντολέα μου».

Και η πρόεδρος όμως μετά από αυτά, δείχνοντας τον εκνευρισμό της είπε:

Πρόεδρος: Θέλετε να φύγω να έρθετε εσείς εδώ; Είμαστε δικαστήριο πρώτου βαθμού. Κύριε κατηγορούμενε εάν έχετε κάποιο παράπονο να μου το πείτε! Ενδεχομένως επειδή είμαστε και άπειροι, όπως λέει και ο κ. συνήγορος σας, να κάνουμε και λάθος. Έχετε δικαίωμα να ασκήσετε και εσείς τα δικαιώματα σας εάν θεωρείτε ότι μεροληπτούμε. Είμαστε πολύ νωρίς ακόμα, το δικαστήριο δεν έχει έρθει σε καμία απόφαση.

Κ. Πακιρτζίδου: Εάν ήσασταν ο Φιλιππίδης και ήσασταν στο Κορυδαλλό δεν θα λέγατε τόσο εύκολα εννοούσα κάτι άλλο…μάλλον έχει μεταφερθεί το θέατρο εδώ πέρα, θέλω να συνεννοηθώ με κ. Φιλιππίδη.

Η διαδικασία διεκόπη και με την επάνοδο της Έδρας η εκ των συνηγόρων του κατηγορούμενου, δήλωσε στο δικαστήριο πως «η υπεράσπιση παραμένει στη θέση που σας έχει εκφράσει. Αισθανόμαστε ότι έχετε σχηματίσει άποψη για τον παρόντα κατηγορούμενο. Ο κ. Φιλιππίδης κάθε απόγευμα γυρίζει στον Κορυδαλλό ενώ έχει δηλώσει ότι είναι αθώος. Στον κατηγορούμενο δεν είπατε ποτέ τι προβλήματα έχει, αν θέλει νερό. Στην προηγούμενη συνεδρίαση κάνατε και διάγνωση στην μάρτυρα, λέγοντας "μήπως σας έχει πέσει η πίεση;". Ξέρετε τι μου είπε ο εντολέας μου: "έχει διερωτηθεί κανείς από την έδρα που γυρίζω και που πάω, εγώ δηλώνω αθώος και γυρίζω στον Κορυδαλλό". Η δήλωση σας η σημερινή φέρνει μεγάλη αμηχανία και προβληματισμό στην υπεράσπιση».

Πρόεδρος: Κύριε κατηγορούμενε, η συμπεριφορά μου απέναντι στην μάρτυρα ήταν ανθρώπινη. Προσπαθώ με ανθρωπιά και ενσυναίσθηση να μπαίνω στη θέση όλων. Θέλω να έρθει η ώρα να σας ακούσω κι εάν κι εσείς δεν είστε καλά, θα κάνω το ίδιο. Ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει και μία ημέρα στη φυλακή, πόσο δύσκολη είναι για οποιονδήποτε.

Η διαδικασία κατά τον υπόλοιπο χρόνο, καθώς το θέμα της ένστασης απασχόλησε επί ώρες το δικαστήριο, συνεχίστηκε με την εξέταση της δεύτερης καταγγέλλουσας από την υπεράσπιση. Η πλευρά του κατηγορούμενου αμφισβητεί όσα ισχυρίζεται η μάρτυρας περί απόπειρας βιασμού της από τον Φιλιππίδη, το 2010 στο καμαρίνι του θεάτρου «Μουσούρη».

Οι ερωτήσεις των συνηγόρων του κατηγορούμενου επικεντρώθηκαν εν πολλοίς στον χρόνο που επέλεξε η ηθοποιός να καταγγείλει τον συνάδελφο της, με την μάρτυρα να απαντάει πως αποφάσισε να μιλήσει επίσημα, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου που κινητοποίησαν συναδέλφους της να μιλήσουν για κακοποιητικές συμπεριφορές του επιφανούς καλλιτέχνη.

Πρόεδρος: Δηλαδή το 2013 όταν είχατε μιλήσει σε κάποιους ανθρώπους είχατε πει και όνομα ή μόνο το περιστατικό;

Μάρτυρας: Στο σύζυγο μου με όνομα, σε φίλους, σε κάποιους είχα πει και όνομα και σε άλλους μόνο το περιστατικό. Σε κάποιους από εκείνους που το ανέφερα με όνομα δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Μου πρόσθεσαν και άλλα περιστατικά.

Μ. Δημητρακόπουλος: Πως δεν το είπε κανείς πουθενά;

Μάρτυρας: Τα άτομα αυτά δεν το έκαναν αυτό ποτέ.

Η δίκη συνεχίζεται την Παρασκευή 27 Μαΐου.

Στην εκπομπή «Το Πρωινό» μίλησε και ο ηθοποιός Περικλής Λιανός, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, πως κακώς ελήφθη απόφαση από το ΣΕΗ για διαγραφή των Φιλιππίδη, Χαϊκάλη και Κιμούλη, πριν αποφανθεί για αυτούς η Δικαιοσύνη, πολλώ δε μάλλον όπως είπε από μια Γενική Συνέλευση του ΣΕΗ, στην οποία συμμετείχαν μολις 150 από τα 6.000 μέλη του.

Αναφερόμενος σε οδυνηρές μνήμες από συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππιδη σε τηλεοπτική σειρά, η οποία διακόπηκε πρόωρα, ο Περικλής Λιανός είπε πως «κάποιος τηλεφώνησε σε έναν δημοσιογράφο και είπε ότι ο Περικλής Λιανός είναι στην "17Ν" των καλλιτεχνών και ότι εγώ πυρπόλησα το αυτοκίνητο του Φιλιππίδη, με αποτέλεσμα να καταλήξουμε στην Αστυνομία», προσθέτοντας πως από την ιστορία αυτή και την διακοπή τελικώς της σειράς ο ίδιος έχασε χρήματα και ρόλους, ενώ για 5 χρόνια έτρεχε στα δικαστήρια.

«Είπα στον Πέτρο Φιλιππίδη πως προτιμώ να πάω στην Αλβανία και να καθαρίζω σκάλες, παρά να παίξω ξανά μαζί σου», είπε ο Περικλής Λιανός, συμπληρώνοντας πως ο Πέτρος Φιλιππίδης «Ήταν πολύ κυκλοθυμικός, αλλά και πως είχε “αυλή”. Ένιωθε ότι είναι ο καλύτερος, αλλά δεν το πίστευε, ήταν τρομερά ανασφαλής. Όταν είχε νεύρα, μπορεί να πηγαίναμε για γύρισμα στις 09:00 και μέχρι τις 17:00 να μην κάναμε ούτε μισή σκηνή, αλλά δεν μιλούσε κανείς».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή «Το Πρωινό»:

Ειδήσεις σήμερα:

Τέξας: Μακελειό με δεκάδες νεκρούς σε δημοτικό σχολείο

Roland Garros – Τσιτσιπάς: Επική ανατροπή σε αγώνα θρίλερ

Κηφισιά: Θρίλερ με την αρπαγή 6χρονου μέσα από το σπίτι του

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ