Μαγνησία

17 Αυγούστου 2019 07:18 Τελευταία ενημέρωση : 17 Αυγούστου 2019 21:31

Μπλακ άουτ στη Σκιάθο: στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί

Διάβασέ μου το...

Πολλά τα προβλήματα στο νησί. Πελάτες διαμαρτύρονταν, άλλοι έφευγαν δίχως να πληρώσουν. Τι ανακοίνωσε ο ΔΕΔΔΗΕ.

Μπλακ άουτ στη Σκιάθο: στο σκοτάδι ολόκληρο το νησί
-

Γενικό μπλακ άουτ για περισσότερες από τρεις ώρες βύθισε στο σκοτάδι τη Σκιάθο, λόγω βλάβης σε γραμμή μέσης τάσης.

Ολόκληρο το νησί έμεινε χωρίς ρεύμα με ότι αυτό συνεπάγεται για τουρίστες και επιχειρηματίες που δεν μπορούσαν να τους εξυπηρετήσουν στο αποκορύφωμα της σεζόν.

Περίπου 60.000 επισκέπτες βρίσκονται αυτήν την περίοδο στο νησί των Βόρειων Σποράδων. Οι περισσότεροι κυκλοφορούσαν στα τυφλά στους δρόμους, ενώ όσοι βρίσκονταν σε ξενοδοχεία και καταστήματα χωρίς γεννήτριες περίμεναν να δουν και… πάλι φως.

Μετά τις 00:30 άρχισε να ηλεκτροδοτείται πλήρως, κυρίως η χώρα, με την ζημιά όμως σε επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης να έχει συμβεί. Πελάτες διαμαρτύρονταν, άλλοι έφευγαν δίχως να πληρώσουν.

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ το πρόβλημα ξεκίνησε από γραμμή μέσης τάσης στο Πήλιο που τροφοδοτεί με ρεύμα τη Σκιάθο. Συνήθως τέτοιες πολύωρες διακοπές ρεύματος ταλαιπωρούν το νησί λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων και αναμένεται τώρα το πόρισμα για το τι ήταν αυτό που προκάλεσε το γενικό μπλακ άουτ.

Σκιάθος - Μπλακ άουτ

Ο δήμαρχος Σκιάθου Δημήτρης Πρεβεζάνος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ δήλωσε ότι «είναι ανεπίτρεπτα να συμβαίνουν τέτοια προβλήματα στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου και αναρωτήθηκε ποιος θα αποζημιώσει τους επαγγελματίες μετά την ζημιά που υπέστησαν. Το μόνο παρήγορο ήταν ότι η ζημιά σημειώθηκε στην πλευρά του Πηλίου και όχι προς τις Κουκουναριές, οπότε και το πρόβλημα θα ήταν μεγαλύτερο, αλλά και το ζητούμενο είναι να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλο το νησί».

Ο ΔΕΔΔΗΕ, με ανακοίνωσή του, ζήτησε συγνώμη για την ταλαιπωρία των καταναλωτών και υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να περιοριστεί η ενόχληση τους. "Ο ΔΕΔΔΗΕ με αφορμή τη διακοπή ηλεκτροδότησης σε κάποιες περιοχές της Σκιάθου, οι οποίες σημειώθηκαν [σ.σ. χθες] Παρασκευή 16η Αυγούστου 2019" και "περίπου στις 21.40, λόγω βλάβης που προέκυψε σε γραμμή Μέσης Τάσης, διευκρινίζει ότι μετά την άμεση κινητοποίηση των συνεργείων του, περίπου στις 12.00, επανηλεκτροδοτήθηκε η χώρα του νησιού, ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα αναμένεται να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση σε όλες τις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη βλάβη", τονίζεται σε ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ.

Σκιάθος - μπλακ άουτ

Σκιάθος - μπλακ άουτ

Σκιάθος - μπλακ άουτ


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO