ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ
ΜΟΥΡΕΛΑΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

15 Ιουνίου 2016 14:38

Παραιτηθείτε ή μείνετε;

Text to Speech

Τα τελευταία 24ωρα η πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ Κυβέρνησης και Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εξαντλείται σε αυτό το ευτελιστικό δίλημμα, που αποδεικνύει την ένδεια πολιτικού οράματος και των δυο.

Η ΝΔ εξοφθάλμως χρησιμοποιεί ως όχημα το διαδικτυακό κίνημα “#paraitithite” σε μια προσπάθεια επικαιροποίησης του αφηγήματος των πρόωρων εκλογών, με το οποίο πολιτεύεται το τελευταίο τρίμηνο.

Μόνο που δεν επαρκεί να επενδυθεί με μια κάποια κοινωνική δυσαρέσκεια το αίτημα της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες χωρίς παράλληλη ανάδειξη στην κοινή γνώμη του εναλλακτικού σχεδίου διακυβέρνησης, που αντιπροτείνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ούτε επίσης μπορεί να θεωρείται ότι μέσω των διαμαρτυριών του κινήματος “#paraitithite”, θα οικειοποιηθεί η ΝΔ το πολύ μαζικότερο κίνημα «Μένουμε Ευρώπη».

Ένα κίνημα στις απαιτήσεις και τα προτάγματα του οποίου, δυστυχώς, κανένα από τα κόμματα του συνταγματικού τόξου δεν έχει απαντήσει επαρκώς προς ώρας αλλά αντιθέτως άφησαν να λοιδορηθεί από την κυβερνητική προπαγάνδα και να αλλοιωθεί ότι υποστηρικτής του κινήματος «Μένουμε Ευρώπη», σημαίνει «έχω φράγκα, είμαι αστός, θέλω μνημόνια και διεθνή πατρωνία».

Από την άλλη, ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει στην συνταγή του εσωτερικού εχθρού και του διχασμού της κοινωνίας. Μια συνταγή, που αναμφισβήτητα απέδωσε το προηγούμενο διάστημα, γιατί τότε η κυβέρνηση εξακολουθούσε να λειτουργεί με την έξωθεν καλή μαρτυρία των αγνών προθέσεων, τώρα όμως η μνημονιακή διακυβέρνηση έφερε το λογαριασμό στην τσέπη των πολιτών με αύξηση φόρων  και συνέχιση της λιτότητας.

Ο υποστηρικτής του ΣΥΡΙΖΑ πιθανώς να αθωώνει ως αυταπάτη την οβιδιακή μεταμόρφωση του κατά τους 17 μήνες της διακυβέρνησης, να συνεχίζει να μην «ξεπλένει» στη συνείδηση του τα εγκληματικά λάθη του παλαιού πολιτικού συστήματος αλλά  πλέον έχει και ένα απτό δείγμα γραφής.

VIDEO