ΤΣΙΠΤΣΕ ΣΟΦΙΑ
ΤΣΙΠΤΣΕ ΣΟΦΙΑ

24 Δεκεμβρίου 2019 12:35

Σκόρπιες Χριστουγεννιάτικες σκέψεις

Διάβασέ μου το...

*Η Σοφία Τσιπτσέ είναι δικηγόρος παρ' Εφέταις, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια ΥΔΔΑΔ.

-

Άλλοι μιλούν για μπλε Χριστούγεννα,  άλλοι για λευκά, άλλοι για κόκκινα… Τα Χριστούγεννα έχουν χρώμα, έχουν γεύση, έχουν μυρωδιά. Μυρωδιά από ζεστό σπίτι, από ξύλα καμένα στο τζάκι, από σπιτικούς κουραμπιέδες που βγαίνουν από το φούρνο της γιαγιάς. Έχουν μαγεία, είναι η μόνη στιγμή του χρόνου που η δύσκολη καθημερινότητα αναστέλλεται. Σαν μια «ανακωχή» από το χάος και από τα άγχη. Είναι η στιγμή που οι μεγάλοι γίνονται για λίγο μικροί και οι μικροί γίνονται για λίγο μεγάλοι. Ταξιδεύουν σε άλλους κόσμους, μαγικούς μέσα από τα όνειρά τους και τη φαντασία τους.

Είναι η στιγμή που έστω για λίγες μέρες γίνονται πρωταγωνιστές όχι οι τρανοί και οι μεγάλοι, αλλά οι γνήσιοι καθημερινοί ήρωες της ζωής, αυτοί που πολλές φορές προσπερνάμε στο δρόμο, φορτωμένοι από τσάντες, βιαστικοί και σκεπτικοί. Είναι οι μέρες που έρχεται στην επιφάνεια το κοριτσάκι με τα σπίρτα, το κοριτσάκι που αναζητά την ευτυχία της μέσα από τα λίγα δευτερόλεπτα που καίει ένα σπίρτο.

Είναι η στιγμή που κάποιοι άνθρωποι στέκονται μόνοι μαζί με τις σκέψεις τους που αναβοσβήνουν, όπως τρεμοπαίζουν τα φωτάκια του στολισμένου χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Είναι η στιγμή, που όλοι οι τυχεροί άνθρωποι που έχουν μια οικογένεια  αναζητούν να τρέξουν στο σπίτι τους, να χαρούν τις γιορτινές μέρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με τα παιδιά τους. Να μιλήσουν, να ανταλλάξουν δώρα, να γελάσουν, να χορέψουν, ξεχνώντας για λίγο τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Τρεις κατηγορίες ανθρώπων : το «κοριτσάκι με τα σπίρτα», οι «μοναχικοί» άνθρωποι και οι «τυχεροί» που έχουν οικογένεια. Και οι τρεις όμως έχουν ένα κοινό – και αυτό το κοινό είναι η μαγεία των Χριστουγέννων!

Το βράδυ των Χριστουγέννων, όταν η πόλη θα φορέσει τα γιορτινά της και ο ουρανός θα γεμίσει από πυροτεχνήματα ,όλοι θα κοιτάξουν πάνω στον ίδιο ουρανό και θα ευχηθούν από μέσα τους: ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!

VIDEO