Σάμος

18 Οκτωβρίου 2019 11:27 Τελευταία ενημέρωση : 18 Οκτωβρίου 2019 20:46

Διαμαρτυρία μεταναστών στη Σάμο (εικόνες)

Διάβασέ μου το...

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Νέες συλλήψεις για τον εμπρησμό.

Διαμαρτυρία μεταναστών στη Σάμο (εικόνες)
-

Παράσταση διαμαρτυρίες πραγματοποίηαν μετανάστες έξω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.

Οι εκατοντάδες διαμαρτυρόμενοι αντιδρούν στις συνθήκες διαβίωσής τους στο νησί.

Μεταξύ των ενηλίκων, ανδρών και γυναικών, βρίσκονται και παιδιά.

Είναι η δεύτερη μέρα που διαμαρτύρονται για τις συνθήκες διαβίωσής τους, αφού χθες πλήθος Αφρικανών μεταναστών έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης.

Σάμος - μετανάστες - πρόσφυγες - διαμαρτυρία


Εν τω μεταξύ,  άλλες δυο συλλήψεις αιτούντων άσυλο ανακοινωθήκαν σήμερα, σε συνέχεια των 12 συλλήψεων για τα όσα έγιναν το βράδυ της περασμένης Δευτέρας τα οποία και κατέληξαν στην πυρκαγιά που κατέστρεψε μέρος του καταυλισμού του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου.


Συγκεκριμένα συνελήφθησαν ένας 15χρονος, κατηγορούμενος για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της συμπλοκής και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και ένας 19χρονος, κατηγορούμενος για εμπρησμό.

Όπως ανακοινώθηκε έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται άλλοι 11 αιτούντες άσυλο κατηγορούμενοι για εμπρησμό και απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σάμος - μετανάστες - πρόσφυγες - διαμαρτυρία

Την ίδια ώρα, πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στη Σάμο πραγματοποίησε επίσης σήμερα, και μεγάλη ομάδα μαθητών των ΕΠΑΛ της πόλης. Οι μαθητές διαμαρτυρήθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί στο νησί από πολλούς αιτούντες άσυλο που μένουν στο δρόμο μετά τη φωτιά της Δευτέρας.

Με πληροφορίες από το samos24.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO