Κόσμος

01 Αυγούστου 2019 12:03

Θρίλερ με τον θάνατο του γιού του Οσάμα Μπιν Λάντεν

Διάβασέ μου το...

Τι αναφέρουν κορυφαία ΜΜΕ του πλανήτη, επικαλούμενα Αμερικανούς αξιωματούχους, για τον γιο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα.

Θρίλερ με τον θάνατο του γιού του Οσάμα Μπιν Λάντεν
-

Το γύρο των διεθνών ΜΜΕ κάνει η είδηση του θανάτου του γιου του Οσάμα μπιν Λάντεν. Την είδηση μετέδωσε πρώτο το αμερικανικό δίκτυο NBC, το οποίο επικαλείται Αμερικανούς αξιωματούχους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο οι τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που ζήτησαν ανωνυμία δήλωσαν ότι ο Χαμζά μπιν Λάντεν, γιος του ηγέτη της τρομοκρατίας και ιδρυτή της Αλ-Κάιντα, Οσάμα Μπιν Λάντεν, έχει σκοτωθεί.

Οι συνθήκες του θανάτου του, καθώς και το αν υπήρξε αμερικανική συμμετοχή, δεν έχουν γίνει ακόμη σαφείς.

Την είδηση έχουν αναμεταδώσει τα μεγαλύτερα Μέσα του πλανήτη. Ανάμεσά τους και η New York Post, ο Independent και Washington Examiner, αλλά σε κάθε περίπτωση η είδηση δεν έχει ακόμα επιβεβαιωθεί επίσημα.

Ο Χαμζά  «ορίσθηκε» (τον Αύγουστο 2015) από τον νυν αρχηγό της Αλ Κάιντα, τον Αιγύπτιο Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, «ως επίσημο μέλος της Αλ Κάιντα» και «θεωρείται ο πιθανότερος διάδοχός του», προσθέτει ο ΟΗΕ.

Δέκατο πέμπτο από τα περίπου 20 παιδιά του Οσάμα Μπιν Λάντεν, γιός της τρίτης συζύγου του, ο Χάμζα προετοιμαζόταν από την παιδική ηλικία του για να ακολουθήσει τα βήματα του πατέρα του. Στο πλευρό του στο Αφγανιστάν πριν από την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έμαθε τον χειρισμό των όπλων και σε βίντεο που έχει αναρτήσει στο Ίντερνετ καταφέρεται εναντίον των Αμερικανών, των εβραίων και των «Σταυροφόρων».