Λασιθίου

25 Οκτωβρίου 2019 19:47 Τελευταία ενημέρωση : 25 Οκτωβρίου 2019 21:12

Υπουργείο Παιδείας: προκαταρκτική έρευνα για τη μαθήτρια που κάπνισε χασίς σε σχολείο

Διάβασέ μου το...

Το περιστατικό στην Κρήτη, με μαθήτρια της ‘Α Λυκείου να λιποθυμά μετά από χρήση χασίς στο προαύλιο του σχολείου, προκάλεσε την αντίδραση του Υπουργείου Παιδείας.

Υπουργείο Παιδείας: προκαταρκτική έρευνα για τη μαθήτρια που κάπνισε χασίς σε σχολείο
-

Η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη, ζήτησαν τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, «αντιδρώντας άμεσα στις πληροφορίες περί περιστατικού λιποθυμίας μαθήτριας από χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών σε σχολείο του Αγίου Νικολάου Κρήτης, και κατόπιν επικοινωνίας με τον αρμόδιο Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου αναλαμβάνει δράσεις για την αντιμετώπιση φαινομένων εξαρτήσεων αλλά και δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης, όπως για παράδειγμα στο πλαίσιο της εισαγωγής νέων εκπαιδευτικών θεματικών που επεξεργάζεται», αναφέρεται στη συνέχεια της ανακοίνωσης.

Το περιστατικό συνέβη σε λύκειο του Αγίου Νικολάου στην Κρήτη, όταν η μαθήτρια της Α’ Λυκείου μαζί με μία φίλη της βγήκαν στο προαύλιο του σχολείου με σκοπό να κάνουν χρήση χασίς.

Όπως υποστήριξε ίδια, φαίνεται να πείστηκε από την φίλη της να δοκιμάσει ένα… τσιγαριλίκι ωστόσο δεν άντεξε με αποτέλεσμα να ζαλιστεί και να λιποθυμήσει.

Το περιστατικό έγινε αντιληπτό από καθηγητή του σχολείου που αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ αλλά και τους γονείς των δύο παιδιών.

Η μαθήτρια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, χωρίς όμως να αντιμετωπίζει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα υγείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

VIDEO